Bu gibi kendi kendine filtreden çıkan sitelerin durumu şudur: İmlemeler, backlinkler, profil backinkler,tanıtım yazılar v.s derken SEO yapılan sitelerin içinden çıkılmayacak kadar backlinki oluyor.
Google amca bunlardan birine veya birkaçına takıyor ama siz o binlerce backlink içinden hangisine kafayı taktığını bilmiyorsunuz.
Bütün backlinkleri reddetsenizde (Google indexlediği tüm backlinkleri web master toolda, algoritama çözülmesin diye göstermiyor) büyük ihtimalle web master tollda göstermediği için sizde reddetmiyorsunuz sitenizde spamda kalıyor çünkü linklerin iptal edilmesi önemli değil, Google'ın kafaya taktığı backlinkin iptal edilmesi önemli.
Aylar yıllar sonra o sorunlu backlink aldığınız site ya kapanıyor, ya içerik değiştirip eski bilgileri siliyor, ya bir şekilde engelleyip link aldığınız sayfaya bot girişini engelliyor. Velhasıl yanlışlıkla siz sorunlu backlinkten kurtuluyorsunuz.
Böylece siteniz tekrar sıralama sonuçlarına giriyor. Zaten Türkiye'de siteler (kurumsallar hariç) çok uzun ömürlü olmadığından (1-2 yıl), siteler kapanıyor, sorunlu backlinkler gidiyor, Sandbozxlar kalkıyor.
Döngümüz bu şekil
Ben filtredeki site için webmasterdan bazı linkleri reddetmiştim (3 hafta önce) site 4-5 aydır filtredeydi çokta ilgilenmiyorum başka projeler yüzünden 2 ay önce dedim filtreden çıkarmaya çalışayım. Özgün içerikler ekledim, Temayı, başlıkları vb değiştirdim doğrudan kaliteli siteden siteye link aldım (Kelime değil doğrudan url) banamasın demedi bende oluruna bırakmıştım işte en son 3 hafta önce link reddetim. Hatta haftaya 301 yapacaktım vizeler bittikten sonra iyi ki daha önceden yapmamışım