kartalpencesi adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Gelir elde ederken sitenin önemi!.
21
●1.595
- 19-07-2009, 15:09:28Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.@avare71
tabikide bulabilirsin.. güzel bir site hazırladıktan sonra google anında indexliyor zaten, etiket, tag, seo derken site bikaç ay sonra kendi kendini götürüyor.. link takası falan yapıpta hitini arttırabilirsin.. işin bu kısmı size kalmış birşey.. - 19-07-2009, 15:39:40hadi ordan
) benim 3 farklı dilde sitelerim var. biride ingilizce. inanki, ingilizce sitelere ziyaretçi bulmak ( doğal olarak, yani arama motorundan, forum imzasından değil) çok ama çok zor. Önce sandbox tan çık bakalım, bir tane siteme zoooorrrrla günde 20 ziyaretçi edebildim! Gerisi 5- 10. Türkçe sitelere örneki günde, 3000 ziyaretçi oluyor.
Şimdi düşünün, ben 3000 ziyaretçi ile, tıklama 2 cent bile olsa kaç para ediyorum günde, ve 20 kişiden bir ingilizce siteden kaç para ediyorum. Yani ben aslında şu ingilizce sitelerin işine girdim, ama birde ingilizceniz fena ise, hiç uğraşmayınız, google. com google.com.tr den daha çok çok çok zor.
Bu arada, ingilizce sitelerim ( ve butün sitelerim de özgün içerikli), onun için işim çok yavaş yürüyor. Umarım emekliğime yetişirim para kazanmayı, ama kopya çekmeye kalkarsanız, hiç umit etmeyin, biri şikayet eder, banlanırsınız, ve butün emeğiniz boşuna gider.
Ha bu arada, unuttum, organik trafik çekmek için sırlarınız varsa paylaşın, ozaman belki sizin tarafınızı tutacam
- 19-07-2009, 15:43:24Üyeliği durdurulduO kadar kolay değil işte. Car hire da ing organik ziyaretçi çekmek kolay olsa herkes kazanırdı ?kartalpencesi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-07-2009, 16:37:16Bende google reklamlarından az kazananlar arasındayım.Sitelerin içerikleri özgün.Eğer bir yerden alıntı yaptıysam, kaynağını belirtiyorum.Ama bazen haftalarca tek tık olmuyordu.Sitelerden birinin hitini zar zor 120-130 yapmıştım.Taki yazdığım bir yazının konusunun ulusal tv.kanallarında haberlerde geçmesine kadar.Bir anda arama motorlarından gelen (hatta tamamen arama motorlarından gelen)site trafiği ve doğal olarakda tıklama sayısı arttı.Tek tık bile almayan site birden bire günde 18$-19$ getirmeye başladı.
Ama ne yazıkki bu saltanat çok kısa sürdü.Konu güncelliğini kaybedince, hem hit hemde tıklama düşmeye başladı.Şimdilerde günlük hit 300-500 arası, gelirde 2,5$ ile 3,5$ arası değişiyor.
Kısacası, siteniz türkçe, yazılarınız özgün ama güncel yada popüler değilse, hit ve gelir beklemek biraz zor oluyor.Ama güncel bir konu ile arama motorlarından oldukça iyi sayıda ziyeretçi geliyor. - 19-07-2009, 16:46:42önce jenerik bir domain lazım sonra o domainin belirli bir kitleye hitap etmesi lazım sonrada içeriğin sadece o belirli içerik olması lazım hepsi bundan ibaret

tıklama ücretleri zaten aynı içerik için hemen hemen sabittir.Arada satışlar gerçekleşmediği sürece.
eşya,nesne,elle tutulur parayla satılır internetten alınır bişelerin sitesini açarsanız kazanırsınız.Gerisi sizin sunumunuza kalıyor ama jenerik domain ile en kötü sunumu bile yapsanız ilk 10 arasında yer alırsınız.Siteyi fazla hırpalamadığınız sürece. - 19-07-2009, 16:49:27@castex
al işte yukardaki resimde var 15günlük hesap.. hit çekmek kolay demedim zaten.. bu iş tamamen kullanıcıya kalmış birşey yukardaki mesajda da belirttim.. seo bilgine bağlı
@cmy
dediğin gibi türkçe ve özgün bir site değilse hit kazanılması oldukça zor oluyor.. çünkü ziyaretçilerin %75 inden fazlası google dan geliyor.. - 19-07-2009, 16:54:27dostum ne yazıkki dediğin gibi değil bu.. tarafımca defalarca denendi.. şöyleki; bir araba kiralama sitesinde çıkan xyz.com google reklamı ile, her hangi bir sitenin araba kiralama kelimesi içeren sayfasında çıkan xyz.com reklamının getirdiği tık neredeyse yarı yarıya.. biri 0,3$ verirken diğeri 0,6$ veriyor..Babacan01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
diğer yazdıklarına katılıyorum.. - 19-07-2009, 16:54:40domaini güzel seçerseniz hit çekmek öyle kolay ki

gece yazdığım 15 konu var sitemin birisinde,açtığım günden bir gün sonra 100tekili gördü ve o günden bu güne hala 100-200 arası tekil alıyor adsense de 1dolar getiriyor yeterde artar bile yıllık domain masrafı 15lira desen adsense kazancı 360dolar temiz
tek link dahi almadım.O attığım 15 konu dışında tek konu dahi açmadım.Jenerik domainin farkı dedim ve geçtim tavsiye ederim herkese.
) benim 3 farklı dilde sitelerim var. biride ingilizce. inanki, ingilizce sitelere ziyaretçi bulmak ( doğal olarak, yani arama motorundan, forum imzasından değil) çok ama çok zor. Önce sandbox tan çık bakalım, bir tane siteme zoooorrrrla günde 20 ziyaretçi edebildim! Gerisi 5- 10. Türkçe sitelere örneki günde, 3000 ziyaretçi oluyor.
