ekonomik kriz vs google adsense
21
●1.688
- 23-10-2008, 16:45:27Merhaba tekrar,
gelir düşüşleri ile ilgili haddim olmayarak bir açıklama yapmak istedim, gördüğüm kadarıyla bu konu hakkında çok yorum yapılmakta ama gelir düşüşlerinin sebebi birbirinden farklı olabilmekte. yani google' a *** atmadan önce sebebi tespit etmek daha yerinde olur kanaatimce
örneğin sitenizde Sayfa TO oranını izlemek bu konuda fikir verebilir. şöyle ki eğer geliriniz düşerken bu oran da onunla beraber düşmekte ise düşüş tamamen ziyaretçilerinizin reklamlarınıza artık daha az tıkladığı anlamına gelir. tasarım değişiklikleri gibi etkenler bu konuda çok etkili olabilmekte. yani bu konuda google' ın her hangi bir etkisi yok.
ikincisi Sayfa eBGBM değerinin değişmesi; bu da yine direk google'a yükleyemeyeceğiniz bir konu. bu değer sitenizde 1000 gösterime ne kadar kazandığınızı gösterir ve bunun düşüşü yine belki de ziyaretçilerinizin artık daha az reklamlarınıza tıkladığı anlamına gelebilir.
En sağlıklı yöntem ise geliriniz/tıklama adedi şeklinde bulabileceğiniz tıklama başına gelirinizi hesaplamak ki bu değer düştüğünde artık sitenizde daha az değerli reklamlar çıktığı anlayabilir ve burada gönül rahatlığıyla google'a *** atabilirsiniz.
Umarım anlatabildim... - 24-10-2008, 10:06:54Üyeliği durduruldukrizden googlede etkilenir tabiki katrilyonluk firmalar kapatılıyor gelirsizlikten google bence kriz için önlem alıyor;) ne kadar az verip çok iş yaptırırsa o kadar iyi gelir ve krizden etkilenmeyecek
BENCE sebebi bu
- 24-10-2008, 10:53:15Bu konuyu görmeden önce ben de Türkçe içerikli bir sitemdeki durum için analiz yapıb sizlerin görüşlerinizi almak istemiştim.
Bu konudaki yorumları okdukça sitemdeki reklam başına kazanç düşmesi gayet normal geldi çünkü bu durum bir çok arkadaşda da yaşanıyormuş.
Bazı arkadaşlarda da bu düşüşün yaşanmaması hatta artması da doğal çünkü kriz her sektörü direkt olarak vurmuyor. Hatta bazı sektörlerin işine bile geliyor bu kriz. Siteniz bu sektörlere yönelik ise ve hatta global bir site ise tüm dünyadan ziyaretçileriniz varsa o site için kazancınızın artması normal olabilir. Bu duruma bire bir Yabancı içerikli bir sitem için de şahidim. Adsense yabancı içerikli sitemde aynı seyrinde devam ediyor.
Türkçe içerikli sitelerde bu düşüşü yaşamamız normal gibi hatta dolar kurundaki artışın bile buna çok etkisi var(diğer dolar kuru yorumlarına katılıyorum).
Reklam veren kurumlar ve Google'da kendi sektöründeki dalgalanamayı görüp ona göre önlemler almak adına mutlaka reklam bütçelerinde kısıtlamalar yapıyorlardır. İleriki günlerin ne getireceğini kimse net olarak bilmiyor.
Sonuç olarak kendi Türkçe içerikli sitemde yaşadığım durum sizin yorumları da görünce normal geldi. - 25-10-2008, 08:44:30Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum.Bazılarımızda tıklama oranları aynı olmasına ragmen gelirimiz azaldı deniyor bazılarımızda artıyor diyorlar.Ben kendimden ornek verecek olursam ben şu ana kadar görmediğim tıklamaları da gördüm.Sonuç olarak bugüne kadar gelirimde herhangi bir düşüş kesinlikle olmadı tam aksine az da olsa günden güne artıyor gelirlerim.Sanırım sitelerinizde bir problem var yada ne biliyim güncel filtreleriniz mi yok ? bilemiyorum ama sorunu ilk kendinizde arayınız.Acaba nerde hata yapıyorum diye..
Kimseyi küçük görme veya millete ukalık yapmak değil amacım.
Dibe vurduk

BENCE sebebi bu