Bu konuyu görmeden önce ben de Türkçe içerikli bir sitemdeki durum için analiz yapıb sizlerin görüşlerinizi almak istemiştim.

Bu konudaki yorumları okdukça sitemdeki reklam başına kazanç düşmesi gayet normal geldi çünkü bu durum bir çok arkadaşda da yaşanıyormuş.

Bazı arkadaşlarda da bu düşüşün yaşanmaması hatta artması da doğal çünkü kriz her sektörü direkt olarak vurmuyor. Hatta bazı sektörlerin işine bile geliyor bu kriz. Siteniz bu sektörlere yönelik ise ve hatta global bir site ise tüm dünyadan ziyaretçileriniz varsa o site için kazancınızın artması normal olabilir. Bu duruma bire bir Yabancı içerikli bir sitem için de şahidim. Adsense yabancı içerikli sitemde aynı seyrinde devam ediyor.

Türkçe içerikli sitelerde bu düşüşü yaşamamız normal gibi hatta dolar kurundaki artışın bile buna çok etkisi var(diğer dolar kuru yorumlarına katılıyorum).

Reklam veren kurumlar ve Google'da kendi sektöründeki dalgalanamayı görüp ona göre önlemler almak adına mutlaka reklam bütçelerinde kısıtlamalar yapıyorlardır. İleriki günlerin ne getireceğini kimse net olarak bilmiyor.

Sonuç olarak kendi Türkçe içerikli sitemde yaşadığım durum sizin yorumları da görünce normal geldi.