• 08-08-2015, 17:37:43
    nazar1973 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben bundan 4 gün önce Free bir tema kullandığım siteme Profosyonel ve çok güzel bir tema aldım ve siteme kurdurdum. Bu benim yaklaşık 4 yaşındaki siteme 3. paralı tema alışımdı. Maalesef yine daha önce ki temlarda yaşadığım durumu yaşadım ve Tbm-To seviyelerim çok kötü düştü. Bu akşam daha önceki tarihlerde aynı sayıdaki ziyaretçi olduğu günlere baktığımda Tbm eskiden 12-14 arası iken yeni temada 4 gündür 9 dan yukarı çıkmadı. Free temamda to 2,80 - 3,50 arası değişirken paralı aldığım temada To maalesef 4 gündür 1,30-1,50 arası oldu. Bu gece 170 liraya maal olan temayı değiştirmek durumunda kaldım. Halbuki tema çok güzel ve Reklam koyabilmek için çok güzel alanları mevcut olmasına rağmen 3. defa yine eski bedava amatör görüntülü temama dönüş yaptım. Size tavsiyem temada oldukça sadelik olsun yoksa Reklamlar arada kaynıyor tıklanmıyor. Bakalım Eski temamı yarında kullanacağım eğer arada büyük bir kazanç farkı ya da kaybı yaşamazsam mecbur yine eski bedava temama döneceğim.
    haber sitesi için 1.50 to normal mi sizce ? modaya göre
  • 08-08-2015, 17:49:36
    lookout adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle


    sektörel bir alanda olan sitenin geliri geçen yıla aynı oranla 2.5 kat arttığı görünmekte. (resimdeki veriler bin gösterim başına geliri ifade etmektedir)


    yani, adsense bitmemiştir. aksine iyiye gitmektedir. reklam verenlerin azalması çok az bir ihtimal olmakla birlikte, sitenizde yapacağınız yenilik ve değişikliklerin azalması bunun daha büyük bir nedeni olabilir. ya da daha iyi içerik veren vardır. bu kadar basit.


    hem yayıncı hem de reklam veren olarak sitelerin ne kadar dönüşüm sağladığını bildiğimizden dönüşüm alamadığımız sitelerde reklamlarımızın görünmesini haliyle istemiyoruz. ee bunca kişi sitende/sitelerinizde reklam görünmesini istemezse kimin reklamları görünecek?

    bkz: zayıflama reklamları
    Dogru adsense her gecen gün iyiye gitmektedir.Onun icin millet yiginla konu acip,ayni durumda olan site sahipleri ile hasbihal etmektedir.

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:49:36 -->-> Daha önceki mesaj 17:48:29 --

    lookout adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle


    sektörel bir alanda olan sitenin geliri geçen yıla aynı oranla 2.5 kat arttığı görünmekte. (resimdeki veriler bin gösterim başına geliri ifade etmektedir)


    yani, adsense bitmemiştir. aksine iyiye gitmektedir. reklam verenlerin azalması çok az bir ihtimal olmakla birlikte, sitenizde yapacağınız yenilik ve değişikliklerin azalması bunun daha büyük bir nedeni olabilir. ya da daha iyi içerik veren vardır. bu kadar basit.


    hem yayıncı hem de reklam veren olarak sitelerin ne kadar dönüşüm sağladığını bildiğimizden dönüşüm alamadığımız sitelerde reklamlarımızın görünmesini haliyle istemiyoruz. ee bunca kişi sitende/sitelerinizde reklam görünmesini istemezse kimin reklamları görünecek?

    bkz: zayıflama reklamları
    Dogru adsense her gecen gün iyiye gitmektedir.Onun icin millet yiginla konu acip,ayni durumda olan site sahipleri ile hasbihal etmektedir.

    Bugun 55 tiklamaya kazandigim ucret,2.19 TL bu kazancta adsensenin iyiye gitmesinin isareti olsa gerek...
  • 09-08-2015, 03:42:49
    ankaradabiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    haber sitesi için 1.50 to normal mi sizce ? modaya göre
    Yani bence az ama o biraz da reklam seçiminiz ve yerleşiminiz ile ilgili
  • 09-08-2015, 03:51:09
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Adsense tarafından bir açıklama filan yok mu arkadaşlar, yabancı kaynaklarda vs.. bir şeyler gören varsa paylaşabilir mi?
  • 09-08-2015, 04:26:20
    LemaX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba arkadaşlar,

    Yanlış anlamazsanız 1-2 şey söylemek istiyorum. Ve ilk baştan bunu altını çizeyim bu işte yeniyim. Şimdi ben de 2 gün önce internet sitem için adsense aldım ve daha ilk günden TBM'yi 0,14 ile kapattım. Dün(04.08.2015) ise aynı şekilde 0,14 ile kapatttım. Fikir olarak paylaşabileceğim tek şey sanırım yanlışlıkla bazı şeyleri doğru yapmış olmam

    Yeni adsense almamın kazançla etkisi var mıdır bilmiyorum ama siz de alternatif olarak(haberciler için konuşuyorum) domain değiştirebilirsiniz. Gerçi bunu genelde erişim arttırmak için yaparlar ama bir de adsense için denemenin zararı yok. Veya başka bir seçenek yakın çevrenizden birinin adresiyle tekrardan adsense alıp başka bir site için bir de o şekilde TBM'yi deneyebilirsiniz. İllegal bir şey yapmayacağınız sürece pinin geleceğini ve adsense ödemesini alacağınızı düşünürsek aslında 2. seçenek çokta mantıksız değil. Çünkü,aksi takdirde TBM düşünce insanlar illegal şeylere yöneliyorlar ve kazandıklarını da riske atıyorlar. Benim fikrimce yeni adsense olayı veya yeni domain olayı daha az riskli bir durum.

    Aktarabileceklerim bu kadar eminim benim gibi olanlar da vardır. Onlar da bildiklerini,yaşadıklarını ve gözlemlerini paylaşırsa bence bir çözümü bulunabilir. Kimilerine yardımcı olabildiysem ne mutlu r10 ailesine


    Aşağıdaki resmi hava atmak için atmıyorum ki zaten sektörüme göre hava atılacak rakamlar değil. Lütfen yanlış anlaşılmasın.



    Not : Yukarıdaki kazancı 5.5-6k civarı tekile aldım. 4 Ağustosta olanı.

    Not 2 : Yazıların hepsini okuyamasam da çoğunu okudum. Benim olayım sizinkilere nazaran çok farklı olduğu için bu yazıyı yazma gereksinimi duydum.

    Not 3 : An itibariyle bir AdSense bakayım dedim TBM için ve 0,2 olarak gördüm. Arkadaşlar bence bir deneyin denemekten zarar gelmez.
    Ortaya koyduğunuz fikir işe yarayabilir ancak çok uğraştırıcı. Tbm 14 olmasnın nedeni Adsense değiştirmekten ziyade gösterilen sayfa sayısına göre oldukça az bir tıklama mevcut. Tıklanma oranı azalınca Tbm yükselir. Ancak Ertesi gün To artmış olursa Tbm düşer daha az tıklamaya aynı ücreti kazanabilirsiniz. Varsayalım sitemde yazı bölümüne hatta her sayfaya sadece 1 er tane reklam koydum. To yerlerde olur Tbm rahat 14-15 olur. Ancak To çok düştüğü için Tbm 14-15 olması bana kazandırmaz aksine kaybettirir.

    ZackWrd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dönemsel değil bendede güzel reklamlar dönüyor moda sitesi ve sürekli moda ile ilgili reklamlar dönüyor. Sabah kalkıyorum harika to ile başlıyorum güne çoğu tık masaüstünden geliyor çünkü sabahları ve akşamları hitlerim mobile kayıyor. Nedense mobile kayınca olan oluyor.

    Ya mobil ile ilgili bir sorun var yada reklamlar belli zamanlar görünmüyor yada tıklanılıyor ama sayılmıyor.

    Şimdi birazdan birde ülke sorunları yüzünden mesajı atılır 50 kere alakası yok dememize rağmen.

    Çünkü yabancı sitelerdede aynı sorun var.
    Bence Mobil kullanıcısının İnternete daha çok can sıkntısndan açık havada sitelere girmeleri ile ilgili. Demek istediğim Mobil kullanıcısı can sıkıntısı ve açık havadaki dikkat dağıtan etkenler nedeni ile Reklamlara yanlışlıkla tıklıyor. Özellikle Mobilde çıkan ilk Reklam boyutu 300-250 veya 336-280 boyutlarıysa Tbm çok daha az oluyor.Benim de Mobil girişim çok fazla ancak Tbm Mobil 8 Masaüstü 14 Tablet 25 kuruş ama gelin görün ki Tablet ve Masaüstü girişler daha az. Kış aylarında tam tersi Masaüstü girişler artınca kazançlarımız da bu doğrultuda artıyor. Hatta ben Bu tezime dair bir resim paylaşayım


    gu_v_en adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Benimki de bu şekilde.. Eğitim sitesi
    Okullar açılnca umarım düzelir. Benim de sitemde Proje ve Performans ödevlerine yönelik sayfalardan dolayı ziyaretçim Yaz tatilinde çok azalıyor. Hali ile gelirde ona göre normal olarak düşüyor.

    ulkunet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Unutmayın ki reklamlar site içeriğine göre değil kullanıcının eğlimine göre çıkar. Site içeriğine göre reklamlar eskide kaldı. Onun için herkes forex, altın dolar abanmıştı. Sitenize giren ikişinin işletim sistemlerinde hangi içerikli siteye girişler fazla ise reklamlarda o içerikte çıkacaktır. Örneğin ben hangi içerikli siteye girsem adsensede karşıma hosting içerikli reklamlar gelmekte idi, son 1 haftadır klima arıyordum girdiğim ehr sitede klima reklamı geliyordu. Site içeriği ile alakasız olduğu halde. Sizde moda sitelerinde gezdiğiniz için moda içerikli reklam görüyorsunuz.

    Şimdi bu yönden baktınız. Tatil zamanı. Herkes tatilde. Sıcaktan dışarı çıkamayan yada tatilde iken telefon yada tabletinden internete girenleri düşüneceksiniz. Peki en çok şuan bilgisayar ve tabletleri kim kullanır. Çocuklar. Çocuklar ne tür sitelerde gezer Mesela 2 oğlumunda evdeki bilgisayar ve tablette aradıkları tek kelime oyun. Çocuklardan sonra evde ben hangi siteye girersem gireyim oyun reklamı çıkacaktır. Benim ilgimi çekmeyen reklama neden tıklayayım? Ama işyerinde ilgilendiğim konularda reklam çıkıyor

    Hiti yükselsede gelir düşüşü ve tık düşüşünün en basit nedeni budur. İlgisiz içerik ve tıklamama.

    Ek yapayımda. Bilindiği gibi çöp reklamlar oyun siteleri ve oyun içeriklerinde çıkmakta.
    Sizin dediğinizi bende yaşıyorum. İnternete Tablet ya da Mobil girişi yaptığımda eşim ve çocuklarım en son ya da o anda nelere bakıyorlarsa o içeriklere uygun reklamlar çıkıyor.

    zoradam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Adsense tarafından bir açıklama filan yok mu arkadaşlar, yabancı kaynaklarda vs.. bir şeyler gören varsa paylaşabilir mi?
    Yok Arkadaşım maalesef tek umudumuz Okulların açılması belki o zaman biraz daha iyi olur. Ancak benim şu son 4 gündür her gün biraz daha iyiye gitmekte inşAllah böyle gider.
  • 09-08-2015, 08:14:24
    TBM düştü fakat birde gösterimleri eskisi gibi orantılı saymıyor, analytics ile adsense gösterimleri eskisi gibi bir birini tutmuyor.
    Önceden rakkamlar hep tutardı.
    Bu sabah baktığımda kişisel blog-teknoloji TBM : 0,03 TL Moda TBM : 0,16 TL
  • 09-08-2015, 09:28:20
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Kiv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Etkenleri hatirlamak gerek. Yaz, tatil, bayram, gundem v.s durumuna gore insanlarin sitenize girmesi yada ilgi alanlarina odaklanmasi degisecektir. buda kazanca dogru orantili etki yapar.
    dediğiniz etkenlerle genelde site hitlerinin de düşmesi gerekir. çoğu kişinin hit arttıkça gelir daha da düşüyor.
  • 09-08-2015, 10:28:45
    Olay reklamverenlerle Google arasındaki tık başına olan maliyetlerdendir muhakkak. Google bunu bilinçli olarak yapmıştır. Google çok çok kazansa o kadarda kazandırıyor. Bazen örneğin tbm 0.30 oluyor bazı günler 0.10... Türkiye'de seçimlerden önceki dönemde olduğu gibi reklamverenlerin bir kısmı çok karlı bir sistem olmadığı için reklamları azaltmış veya bir müddetliğine durdurma kararı almış olmalıdır. Onlara nazaran Şu an halen reklamları yayınlanan reklamveren firmalar kesinlikle karda olduğu için devam ediyor. Ama reklam vermeyi azaltıp veya durduran reklamverenler ise verdikleri ücretten şikayet edip(Hükümet belirsizliği, satışların olmaması...) karlı olmamasından rahatsız olmalılar ki şu an reklam vermiyorlar. Ve bu yüzdendir ki Google'ın reklamı kesen firmaları eskisi gibi adwords'e yöneltmesi için onlara cazip kılacak birşeyler yapması gerekiyordu ve onuda bizim tbm değerlerimizi düşürerek yapmış bulunmaktalar.

    Örneğin haber sitelerinde seviye O.03 tbm'ye düşmüştür. Yakında daha düşük değerlere düşmesi çoğu Türk yayıncısını kaybetmesine yol açar. Ama mantıken böyle birşey yaparsa çoğu yayıncıyı başka platformlara veya özel reklamlara iteceğinden Google yayıncılarının bir kısmını kaybetmeyi göze almaz... Ve tbm değerleri zaten dipte bir konumda olduğu için illa ki bir yerde reklamverenlerininde aklını çeldiği gibi yayıncılarınında aklını çelmeyi başaracaktır.
  • 09-08-2015, 17:12:54
    Söylenene göre Mobil reklamlarda en üste bulunan ilk reklamın 300-250 ve 336-280 gibi geniş kare reklamlar olması çok fazla yanlış tık nedeni ile yasaklanmış. Ben Bugün bir deneme yapıyorum ve en çok tık alan yazı bölümü 1. reklamımı mobil girişlerden girenlere 320-50 olacak şekilde ayarladım. Boyutlandırılan Reklam kodlarım sayesinde reklamda değişiklik yapabildim . Şimdilik iyi gidiyor. Tahminimce Mobil girişimin çok olması burada bana avantaj sağlayacak. Mobil reklamlarım masastü reklamlardan neredeyse iki kat fazla tıklanıyor ancak To oranı yüksek olduğu için Tbm 8 oluyor. Benim düşüncem 336-280 ve 300-250 reklamlar en çok tıklandığı için To yüksek ve Tbm düşük oluyordu. Şimdi belki To düşebilir ancak Tbm iyi yönde düzelecektir diye umuyorum. Bu bir deneme buyrun takip edelim bakalım benim gibi düşünen arkadaşlarda böylece sonucu öğrenmiş olur. Altta iki adet resim ekleyeceğim. Resimler arasında ki zaman yaklaşık 20 dk ne gibi bir değişiklik olmuş.
    Bu arada Benim reklamların özel boyut değil. Şu anda kullanımı olmayan fakat benim için özel yapılandrılmış bir reklam türü. Şu anda sanırım panelden bu şekilde esnek reklamlar hala bulunmuyor kaldırıldı.

    Örnek Kodun bir bölümü.Noktalı alanlardan reklamın adını kaldırdım
    <style>
    ..............{ width: 320px; height: 50px; }
    @media(min-width: 500px) { .n.............. { width: 468px; height: 60px; } }
    @media(min-width: 600px) {.n...............{ width: 336px; height: 280px; } }
    </style>
    <script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

    1.Mobil reklam önceleri


    1.Mobil Reklam yaptıktan 20 dk sonrası


    2.Mobil Reklam Sonrası


    Şimdilik büyük bir değişim görünmüyor. Ancak Mobil reklamların to değeri biraz artmış.
    Masaüstü girişlerde to 14 ten 15 e yükselirken To ve Tbm nin artması iyi yönde
    güncelleme:
    Tam düşündüğümün dışında Masaüstü To ve Tbm ananılmaz bir şekilde artmakta. Gidişatı şaşkınlık ile takip ediyorum
    Ardan yaklaşık toplam 40 dakikaya yakın bir zaman geçti