Söylenene göre Mobil reklamlarda en üste bulunan ilk reklamın 300-250 ve 336-280 gibi geniş kare reklamlar olması çok fazla yanlış tık nedeni ile yasaklanmış. Ben Bugün bir deneme yapıyorum ve en çok tık alan yazı bölümü 1. reklamımı mobil girişlerden girenlere 320-50 olacak şekilde ayarladım. Boyutlandırılan Reklam kodlarım sayesinde reklamda değişiklik yapabildim . Şimdilik iyi gidiyor. Tahminimce Mobil girişimin çok olması burada bana avantaj sağlayacak. Mobil reklamlarım masastü reklamlardan neredeyse iki kat fazla tıklanıyor ancak To oranı yüksek olduğu için Tbm 8 oluyor. Benim düşüncem 336-280 ve 300-250 reklamlar en çok tıklandığı için To yüksek ve Tbm düşük oluyordu. Şimdi belki To düşebilir ancak Tbm iyi yönde düzelecektir diye umuyorum. Bu bir deneme buyrun takip edelim bakalım benim gibi düşünen arkadaşlarda böylece sonucu öğrenmiş olur. Altta iki adet resim ekleyeceğim. Resimler arasında ki zaman yaklaşık 20 dk ne gibi bir değişiklik olmuş.
Bu arada Benim reklamların özel boyut değil. Şu anda kullanımı olmayan fakat benim için özel yapılandrılmış bir reklam türü. Şu anda sanırım panelden bu şekilde esnek reklamlar hala bulunmuyor kaldırıldı.
Örnek Kodun bir bölümü.Noktalı alanlardan reklamın adını kaldırdım
<style>
..............{ width: 320px; height: 50px; }
@media(min-width: 500px) { .n.............. { width: 468px; height: 60px; } }
@media(min-width: 600px) {.n...............{ width: 336px; height: 280px; } }
</style>
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
1.Mobil reklam önceleri

1.Mobil Reklam yaptıktan 20 dk sonrası

2.Mobil Reklam Sonrası
Şimdilik büyük bir değişim görünmüyor. Ancak Mobil reklamların to değeri biraz artmış.
Masaüstü girişlerde to 14 ten 15 e yükselirken To ve Tbm nin artması iyi yönde
güncelleme:
Tam düşündüğümün dışında Masaüstü To ve Tbm ananılmaz bir şekilde artmakta. Gidişatı şaşkınlık ile takip ediyorum
Ardan yaklaşık toplam 40 dakikaya yakın bir zaman geçti