• 27-07-2015, 15:41:24
    #64
    delikurt55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sigorta dediğin şey sosyal devlet anlayışıdır ve türkiyede gecerli olan bir durum. Liberal devletlerde böyle birşey yoktur. örneğin abd de şirketler sigortanı ödemez. istersen sen gider kendin özel kurumlarda sigorta yaparsın. devlet senin emekliliğini yapmaz. sen bireysel emeklilik icin başvuru yaparsın. sigortada+emeklilikle primlerini sen ödersin maaşında kesinti olmaz. Direk eline gecer. Not ben zaten maliye ile görüştüm. hesaplarım incelendi. ve birşey cıkmadı isterse bir daha incelesin yine cıkmayacak.

    Yahu arkadaş sigorta kelimesine niye takılıyorsun. Bende daha önce 5 sene yurtdışında çalıştım. Resmiyette senin orada çalıştığını gösteren işlemlerden bahsediyorum sigorta diyerek. Sen bana kalkmış emeklilik sisteminden bahsediyorsun. Maliye sana sorduğu zaman googleda çalıştığına dair bir belge götürebilecek misin ?

    Sonuç olarak;
    Bende diyorum ki bu kadar kendine güveniyorsan yaz kişisel bilgilerini bir şikayet edelim, şikayet ederkende sonuç hakkında bilgilendirilmek istediğimide yazayım. Mevzu sonuçlanınca ikimizde buradan sonucu yazalım.

    http://www.muhasebetr.com/ulusalbasi...haber_id=17161
    Haberi bir okuyun zaten ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bizim memlekette maaş gelirin bile yıllık belli bir tutarı açtığında devlet senden daha fazla vergi kesiyor, sizde kalkmış devlet google gelirlerinden vergi almıyor diyorsunuz ve örnek gösterdiğiniz yasanın konuyla en ufak alakası bile yok. Siz hala anlamamışsınız, devlet bu alacağın kimsede bırakmaz ve her gelirden küçükte olsa bir pay alır. Denemsi bedava buyrun
  • 27-07-2015, 16:07:35
    #65
    Konu %100 sabitlenmeli. Çok faydalı oldu. Linki'i eklersen iyi olur konuya.

    http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevz...at/IRLANDA.htm

    -----

    PAYPAL ASIA SERVICES LTD. QQW5AN228WH2QMSL PAYPAL BANKA TRANS

    Paypal'den gelenler hangi ülkeden geliyor acaba? paypal işi de beni korkutuyor.
  • 28-07-2015, 06:37:29
    #66
    Adsense ile kazanç sağlayanlar 100% Vergi vermek durumundadır,

    Vergiyi kimler vermez?
    -Yurt dışından para döviz olarak geliyorsa,
    -İşveren yanında çalışan iseniz,(şirketin ücretli çalışanı) vergi vermeniz gerekmez.

    Adsense ile kazanç sağlayan arkadaşlar, siz kendinizi google çalışanımı sanıyorsunuz? (çifte vergilendirme işi olsa bile size vurmuyor. cünkü siz google'nin işçisi değilsiniz)


    - Şimdi bir kaç kişi şöyle düşüncek. Ben araştırdım itiraz ettim, vergi vermekten kurtuldum. Siz işte şanslısınız. Çünkü vergi kanununu bilmeyen çalışana denk gelmişsiniz. Oysa bir gün işinden anlayan biri denk gelirse işiniz zor, cezayı yüzde yüz yersiniz.. Biraz şans meselesi.
  • 05-08-2015, 13:47:47
    #67
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Kıbrıs'ta vergisiz bir şirket kurun, o şirkete alın gelirlerinizi faturanızı da kesin tüm bu sorulardan kurtulun. google da apple da veya diğer tüm şirketlerde tanıyor ve ödeme alıyor şirketler. bu konuda yardımcı olabilirim. aşağıdaki linklerden bana ulaşabilirsiniz.
  • 05-08-2015, 13:54:42
    #68
    geniş anlamda gelir gelirgisi sorumlusu olmuyormuyuz acaba?

    zaten bir yasa cıkarsa geçmişe yürümez bu yüzden su an tadını cıkarmaya bakalım
  • 05-08-2015, 15:43:52
    #69
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    KDV'den muaf fatura kesebilmeniz için herşeyden önce paranın döviz cinsinden ülkeye girmesi gerekmektedir. Bu şart tutmadığı için KDV muafiyeti maalesef söz konusu değildir.

    Hizmet ihracı olarak KDV’siz fatura kesmek için aşağıdaki unsurların hepsinin gerçekleşmesi gerekmektedir.

    1- Hizmetin Türkiye’de yurt dışındaki bir müşteri için yapılmış olması,
    2- Fatura veya benzeri nitelikteki belgenin yurt dışındaki müşteri adına düzenlenmesi,
    3- Hizmet bedelinin, döviz olarak Türkiye’ye getirilmesi ve
    4- Hizmetten yurt dışında faydalanılması.

    özetle KDV'den ve gelir vergisinden muaf değilsiniz. Hesabınıza para düzenli giriyor ise yani aylık para giriyor ise miktar 20 binin altında dahi olsa vergi mükellefi olma zorunluluğunuz var.
  • 05-08-2015, 16:19:12
    #70
    Bu Faydalı bilgi için teşekkürler...
  • 14-08-2015, 02:10:07
    #71
    Bu başlık çok yararlı oldu cidden teşekkürler.

    Prostavaryo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    PAYPAL ASIA SERVICES LTD. QQW5AN228WH2QMSL PAYPAL BANKA TRANS

    Paypal'den gelenler hangi ülkeden geliyor acaba? paypal işi de beni korkutuyor.
    Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Yani PayPal'dan gelen para herhangi bir vergiye tabi mi?
  • 21-08-2015, 22:15:02
    #72
    Konu sahibine teşekkür ediyorum.