delikurt55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sigorta dediğin şey sosyal devlet anlayışıdır ve türkiyede gecerli olan bir durum. Liberal devletlerde böyle birşey yoktur. örneğin abd de şirketler sigortanı ödemez. istersen sen gider kendin özel kurumlarda sigorta yaparsın. devlet senin emekliliğini yapmaz. sen bireysel emeklilik icin başvuru yaparsın. sigortada+emeklilikle primlerini sen ödersin maaşında kesinti olmaz. Direk eline gecer. Not ben zaten maliye ile görüştüm. hesaplarım incelendi. ve birşey cıkmadı isterse bir daha incelesin yine cıkmayacak.

Yahu arkadaş sigorta kelimesine niye takılıyorsun. Bende daha önce 5 sene yurtdışında çalıştım. Resmiyette senin orada çalıştığını gösteren işlemlerden bahsediyorum sigorta diyerek. Sen bana kalkmış emeklilik sisteminden bahsediyorsun. Maliye sana sorduğu zaman googleda çalıştığına dair bir belge götürebilecek misin ?

Sonuç olarak;
Bende diyorum ki bu kadar kendine güveniyorsan yaz kişisel bilgilerini bir şikayet edelim, şikayet ederkende sonuç hakkında bilgilendirilmek istediğimide yazayım. Mevzu sonuçlanınca ikimizde buradan sonucu yazalım.

http://www.muhasebetr.com/ulusalbasi...haber_id=17161
Haberi bir okuyun zaten ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bizim memlekette maaş gelirin bile yıllık belli bir tutarı açtığında devlet senden daha fazla vergi kesiyor, sizde kalkmış devlet google gelirlerinden vergi almıyor diyorsunuz ve örnek gösterdiğiniz yasanın konuyla en ufak alakası bile yok. Siz hala anlamamışsınız, devlet bu alacağın kimsede bırakmaz ve her gelirden küçükte olsa bir pay alır. Denemsi bedava buyrun