• 30-11-2014, 19:33:31
    #1
    Google, reklamveren firmalara ve şahıslara kaliteli ve güvenilir bir hizmet sunmak ister. Bu nedenle de reklamların yayınlanacağı siteleri belirli şartlar doğrultusunda seçer. Bu nedenle hemen bugün site açıp Adsense başvurusu yapıp onay almak pek mümkün değildir. Adsense alabilmek için ilk kural sitenizin tamamen legal olması gerekmektedir. İllegal içerik barındıran siteler Adsense’ye kabul edilmez. Buna film siteleri de dâhildir. Başvurunuz sonucunda sitenizin legal olduğuna karar veren Google daha sonra sitenizin içeriğini inceler. Adsense’ye başvurduğunuzda site içeriğinizin dolu olması gerekmektedir. Yani hemen bugün site açıp 3 tane makale ekleyerek Adsense’ye kabul edilmezsiniz. Bu nedenle birçok kişi Adsense onayı alamaz ve alternatif reklam firmalarına yönelir. Ancak o firmaların verdiği ücretler oldukça düşük olduğu için kayda değer bir para kazanımı söz konusu olmaz. O yüzden de web ortamında forumlarda bir sürü Adsense hesabı satılmakta ve ticareti yapılmakta. Kendi emeği ile Adsense alamayan site sahipleri kolay bir şekilde parasını ödeyerek ortalama 100 TL’ye Adsense hesabı satın almaktadır. Ancak bu durum Google tarafından fark edildiğinde hesap bir daha açmamak üzere kapatılır ve ödediğiniz ücret de boşa gitmiş olur. Yani büyük bir risk alırsınız. Peki, 1 hafta içerisinde normal bir şekilde Adsense nasıl alınır? Püf noktaları nelerdir?

    Legal içerik olayını benimsediğinizi varsayarak devam ediyorum.

    Öncelikle ister ücretsiz olarak isterseniz de domain ve hosting alarak ücretli bir şekilde kendinize WordPress ile bir site açıyorsunuz ve W*rez (kaçak – kırık) olmayan bir tema seçiyorsunuz. İnternet ortamında çok güzel ve kullanışlı ücretsiz WordPress temalar mevcut.
    Sitenize İletişim, Telif Hakkı ve Kullanım Sözleşmesi sayfaları ekliyor, içeriklerini dolduruyorsunuz. Telif Hakkı ve Kullanım Sözleşmesi sayfaları için Google üzerinde arama yaparak örnekler bulabilir ve o örnekleri kendinize göre düzenleyebilirsiniz. (Bu sayfaların sitenizde bulunması zorunlu değil ancak emin olun Google gözünde sitenize + değer kazandırıyor. Tecrübe ile sabittir.)
    Kendinize bir kategori seçiyorsunuz. Örneğin; Moda, Teknoloji, Mühendislik, Cep Telefonları, Haber, Oyun, Eğitim vb. (Siteniz belirli bir kategoriye yönelik olursa “Yetersiz İçerik” uyarısı alma ihtimaliniz düşer. Bu uyarı Adsense başvurularında en çok karşılaşılan uyarıdır.) Diyelim ki bu kategorilerden Eğitim’i seçtiniz. Kendinize site isminiz ve kategoriniz ile ilgili basit bir logo yapıyorsunuz. Logonuzu ister internet üzerinden isteseniz de AAA Logo Creator, Photoscape gibi programları bilgisayarınıza indirerek yapabilirsiniz.
    Şimdi sıra geldi sitenizin içeriğini doldurmaya. Sitenize eklemek için Eğitim ile ilgili 7 adet yazı başlığı belirliyorsunuz. Bu başlıklar;
    Eğitimin ülke gelişimine katkısı nedir?
    Anne ve babaların Eğitimdeki önemi nedir?
    Yalnızca okul eğitimi gelecek için yeterli midir?
    Eğitim ve sosyallik ilişkisi nasıldır? Nasıl olmalıdır?
    Uzmanların Eğitim ile ilgili önerileri nelerdir?
    Kitap okumanın eğitime katkıları nelerdir?
    İnsanoğlunun eğitimi ne zaman biter?
    olsun diyelim. Şimdi sıra geldi bu başlıkları uygun içerikler ile doldurmaya.

    Belirlemiş olduğunuz 7 başlıktan herhangi birini seçiyorsunuz ve başlıyorsunuz yazmaya. Tabi gelişigüzel olarak değil. Araştırma yaparak, imla kurallarına uygun ve akıcı bir şekilde. İnternet ortamında her konu ile ilgili bilgi mevcut. Seçtiğiniz başlık ile ilgili Google’da arama yaparak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Diyelim ki “Eğitim ve Sosyallik İlişkisi Nasıldır? Nasıl Olmalıdır?” başlığını seçtiniz. Google üzerinde kısa bir araştırma yaparak konu ile ilgili bilgilere ulaşıyorsunuz. Ortalama 500 – 600 kelimelik bir makale yazıyorsunuz. Bu yazıları tamamen kendiniz yazmanız gerek, asla başka bir siteden kopyalayıp yapıştırmayın yoksa Google bu durumu fark eder ve işiniz zora girer. Makale içerisine 2 resim ekliyorsunuz. Yine aynı şekilde internet üzerinden resimleri buluyor ve bilgisayarınızda ufak tefek birkaç ekleme çıkarma yaparak resimleri birebir kullanmaktan kaçınıyorsunuz. Tamamlamış olduğunuz makaleyi 5 etiket ile sitenize ekliyorsunuz. Bu etiketler tamamen yazı ile ilgili olmalı, alakasız kelimeler içermemeli. Örneğin; #eğitim #eğitim ve sosyallik #sosyalliğin eğitime etkisi #sosyal olmak #eğitim ve sosyal hayat. Makalenizi sitenize eklediğiniz gün için başka bir şey yapmanıza gerek yok, her gün için 1 makale yeterli. Diğer 6 başlık için de ortalama 500 – 600 kelimelik ve 2 resim içeren makaleleriniz vaktiniz olduğunda yazıyorsunuz ve her gün 1 adet olacak şekilde 5 etiket ile sitenize ekliyorsunuz. (Yazılarınız arası boş gün olmamalı, arka arkaya 7 gün boyunca eklemelisiniz.) 1 haftanın sonunda sitenize ortalama 550 kelimelik 7 adet makale eklemiş oluyorsunuz. Üstelik bu makaleleri tamamen kendiniz derleyip kendi cümlelerinizle yazdınız. Bu Google’ın gözünde büyük bir +.
    1 hafta geçti ve artık sıra geldi Adsense başvurunuza. İçiniz rahat bir şekilde Adsense’ye başvuruyorsunuz ve çok büyük ihtimal ile onay alıyorsunuz. Adsense hesabınız hayırlı olsun, bol kazançlar.

    Özetlemek gerekirse: Adsense almak için yukarıda ne yaptık? Herhangi bir hile veya kurnazlığa başvurmadık. Google’a kendimizi ciddi bir site olarak gösterdik, sitemizin belirli bir alana yönelik olduğunu hissettirdik, başka sitelerden kopyala – yapıştır yapmadığımızı kendi emeğimizle sitemizi doldurduğumuzu gösterdik, sitemizin tamamen legal içerikten oluştuğunu gösterdik, sitemize emek verdiğimizi gösterdik, sitemizin sürekli güncelleneceğini hissettirdik. Son olarak ise Adsense’yi hak ettiğimizi hissettirdik, gösterdik, ispatladık. Sonuç olarak tamamen doğal yollardan Adsense hesabı aldık.

    Kaynak: http://halilibrahim.net/yasal-ve-kol...il-alinir.html
  • 30-11-2014, 20:16:08
    #2
    Kesinlikle katılıyorum yüzlerce faydasız veya kopya içerik yerine belki 5 makale ile bile alınabilir adsense ki çok sayıda bu şekilde adsense aldım. Adsense alamayan veya bilmeyenler için güzel bir yazı olmuş.
  • 30-11-2014, 21:14:10
    #3
    hocam şimdi bende sunucu var bu sunucu içerisindeki 2 sitemde red yedi yeni bir alan adı ile aynı sunucu aynı ip ile başvursam yukarıdaki bütün özellikleri sağlasam kabul alır mıyım?
  • 30-11-2014, 21:16:36
    #4
    Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Deneyeceğim mutlaka.
  • 30-11-2014, 21:22:03
    #5
    Gerçekten işi özetlemişsiniz forumda onlarca kişi var adsense hesabı olmayan. Çoğu arkadaşda adsense almayı gözünde büyütüyor. 7-8 tane özgün makale ile alınabiliyor oysaki.
  • 30-11-2014, 21:26:16
    #6
    Muhtemelen alırsınız hocam ancak neden red yediniz?

    WEBYUSUF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam şimdi bende sunucu var bu sunucu içerisindeki 2 sitemde red yedi yeni bir alan adı ile aynı sunucu aynı ip ile başvursam yukarıdaki bütün özellikleri sağlasam kabul alır mıyım?
  • 30-11-2014, 21:29:21
    #7
    Ingilizcesinde: quality over quantity
    Turkcesinde: nicelikten ziyade nitelik

    Her zaman faydalidir...
  • 30-11-2014, 21:34:23
    #8
    Üyeliği durduruldu
    4 günlük sitemde 4 makale ile onay aldım bende.
  • 30-11-2014, 21:35:22
    #9
    krrgh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Muhtemelen alırsınız hocam ancak neden red yediniz?

    biri torrent sitesi olduğu için 2 sene önce yedi banlı yani. diğeri telif hakkı materyali oldugu için telif hakkı içeren içerikleri silip öyle başvuru yapın dedi.

    alan adı ile makalelerin ilgisi olması gereklimi hocam.

    ben şimdi www.yusufix.com sitemden (hiç kullanılmamış) dediğiniz gibi teknoloji makaleleri eklesem kabul alır mı? yoksa teknolojixxx.com tarzında bi alan adımı gerekli?