Volvo dünyanın en sağlam arabalarını üreten isveç asıllı bir şirket.
Ön ve arka kasalarında titanyum alaşımlı özel bir çelik kullanıyorlar.
Bu arabalar duvara çarpsa duvar kırılır ve arabaya birşey olmaz. 😃
volvonun haberi yok
23
●2.358
- 12-11-2016, 17:57:37dayanıklılık her şey demek değil arkadaşlar, araç kaza yağtığında kazık gibi sağlam tutmak zor değil eski araçlar taş gibi eski derken şahin doğandan bahsetmiyorum tamponları bile demir çelik barlar daha sağlam karoseri vb ama kaza yapıldığında aracın aldığı hasardan daha önemlisi içindekilerin ne derece hasar gördüğüdür çok sert kaporta aksamıyla önden bir yere vurduğunuzda darbeyi absorbe edemeyeceği için camdan fırlama şok vb durumlar daha kolaydır ama araç bükülerek darbe şiddetini azaltırsa kaporta hasarı büyük ama içindekilerin hasarı küçük olur euroncap vb testlerde aracın kaporta sağlamlığına değil içindeki yolcuların kaza anındaki aldığı hasara göre puanlama yapılıyor, işin özü her şey sert tampon ve karoserden ibaret değil
- 12-11-2016, 19:00:53Volvo'ya zavallı diyen ve volvo ciddi kaza yapsa ne olur filan diyenler volvo alacak parası olmayanlar
Biri de 1994 model volvonun fotoğrafını koymuş kazalı , sene 2016 farkındaysanız. 22 sene önce ki teknoloji ile şuanki çok farklı. Ben iki kere canlı volvo kazasına denk geldim. Canlı denk geldim diyorum önümde oldu.
Arkadaş fordla kaza yapsa ne olurdu demiş. Ford kuga 2015 model jeep ile kaza yaptı önümde volvo. Ford kağıt gibi presslendi. Yandan aldı darbeyi, içeri de ki üç arkadaşıda kurtaramadık. Volvo'yu eleştirenler demiş ki volvonun arkası yüksek önden vursunlarda göreyim. Volvo 140 ile vurdu araca , 140da ibre takılı kalmıştı. Volvonun ön far patladı kaput katlandı biraz, içindekilerde en ufak sıyrık bile yok.
Eleştirmek için eleştirmeyin. İşini iyi yapanı bir kere de övün.

- 13-11-2016, 03:29:58Üyeliği durdurulduVolvo mühendislerine sormuşlar volvo modelleri neden bu kadar birbirine benziyor diye onlar da saf çeliği ancak bukadar bükebiliyoruz, daha fazla büküp şeklli modeller yapabilecek varsa biz işi bırakırız demişler.
İsveç çeliği dünyanın en iyi çeliğidir arkadaşlar arabalarında kullanıyorlar.
Biri de 1994 model volvonun fotoğrafını koymuş kazalı , sene 2016 farkındaysanız. 22 sene önce ki teknoloji ile şuanki çok farklı. Ben iki kere canlı volvo kazasına denk geldim. Canlı denk geldim diyorum önümde oldu. 
