E ticarete girmeyi düşünüyorum
9
●488
- 23-10-2023, 00:31:05Kendi üretiminiz ürünler yoksa, değerli ürünler satmıyorsanız, kimsenin bilmediği potansiyeli olan ürünler bulamazsanız bir şey bırakmaz. Kargo, komisyon, şirket gideri derken zarara girenler var.
Giyimde falan rekabet çok yüksek.
Kendi sitenizi açsanız kim tıklasın? Hadi tıkladı, neden alışveriş yapsın ki? Açıkçası ben 20 liralık ürünü, 30 liraya pazaryerlerinden alıyorum. Çok yüksek meblağlar lazım aradan sıyrılmak için.
Yine de en doğrusunu siz bilirsiniz. Ben fikrimi belirttim sadece. - 23-10-2023, 00:37:13Pembe cümleler yerine gerçekleri direkt olarak söylemeniz hoşuma gitti.HazBusiness adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 23-10-2023, 00:37:27HB N11 TRYL gibi pazaryerlerinde ürün başına min 40 TL kargo 10 bıdı bıdı payı verirsiniz , ürünün %15 ine kadar komisyon verirsiniz.
Ürün iade gelirse kargo ikiye katlanır. Kullanılmış ürünü cayma hakkı adı altında geri yollarlar, pazaryeri kesinlikle arkanızda durmaz. Anında alıcıya iade geçerler.
Hiç iadesiz dünyada %5 kalırsa öpün başınıza koyun. İade bol gelirse (kalitesiz replika ürün vb) yandınız.
İlk cevaptaki arkadaşın dediği gibi;
""Kendi üretiminiz ürünler yoksa, değerli ürünler satmıyorsanız, kimsenin bilmediği potansiyeli olan ürünler bulamazsanız bir şey bırakmaz. "" - 23-10-2023, 00:51:09Muhtemelen şirketiniz de yoktur şuan hâli hazırda, size tavsiyem kırılgan umutsuz olmayın deneyin farklı farklı ürünler Türkiye'de sadece üreticiler satış yapmıyor evet maliyetler yüksek vs. İyi bir planlama ile üstesinden gelebileceğine kendin inan üşenme denemekten..
Bugün ayakkabı sat olmuyor mu terlik sat olmadı ayakkabı tabanı sat oda mı olmadı bağcığını sat ama dene birşeyleri, denemek içinse dolap uygulamasından başla derim..
Bir sözle bitirmek istiyorum esnaf yalanı 20 yıllık mahallemin bakkalı amcaydı dede oldu oğluna bıraktı ağzında ki tek eskimeyen cümle ahh nerde eskisi gibi değil işler kötü millette para yok para işlerin tadı tuzu yok.. - 23-10-2023, 01:01:49Ürün bakımından: piyasası olan bir ürün kategorisi yada ürün grubu seçerseniz uygun.
İnternet üzerinde çok aranan bir ürün grubu seçerseniz çok iyi.
Hem piyasası olan, hem son 12 ayda internette çok aranan hemde balinaların yerleşmediği yani kullanıcı başına maliyeti uyguna gelen bir ürün grubuyla girecekseniz tam anlamıyla bal-kaymak!
Satış yeri olarak: Pazar yerlerinden uzak durun. Zira ürün maliyeti, kargo maliyetinin üzerine pazar yeri komisyonu, zart zurt payı ödemeyle hiç girmeseniz daha karlı çıkacaksınız.
Yapacağınız şey kendi sitenizi kurmak. Kendi siteniz üzerinden ürünlerinizi yükleyeceksiniz, ürünleri Google alışveriş kısmına eklediğiniz zaman birde internette aranması bol ürün grubuysa zaten kendiliğinden müşteriniz gelecek.
Bunun üzerine pazaryerlerine ürün başına ödeyeceğiniz %20 komisyonu günlük reklam bütçesi olarak kullanıp cironuzu katlama şansınız yüksek olur.
Özetle, ürün, piyasa araştırması yapıp sisteminizi de güzel bir şekilde kurarsanız güzel kazançlar elde edebilirsiniz.
Onlarca vakayı yaşadıktan sonra kazanan kişilerin yazdıklarımı uygulayarak kazandıklarını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
ayağınıza taş değmesin