Merhaba arkadaşlar,
Win7 home basic 64 bit işletim sistemi yüklü bir HP laptopum var. Harddiski tek parça, 2 ye bölmek istiyorum fakat disk yönetiminden bu işlemi gerçekleştirmek istediğimde; dinamik diskler bu işletim sistemi tarafından desteklenmiyor. dinamik diskler kümelerde desteklenmiyor.. Win7 Premium yada ultimate de bu sorun vermiyor. Format atmadan diski bölmem gerekiyor. Bu konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
Win7 Home Basic Disk Bölme Sorunu
3
●4.275
- 05-01-2013, 11:03:15Üyeliği durdurulduÖrnek vererek açıklıyorum hdd 500 GB ise disk seçenekleri bölümünden birimi küçültün (D yi kaç gb yapmak istiyorsanız o kadar küçültün).Daha sonra windows 7 boot dvd sini takın cd den ön yükleme yapın (başlangıçta) daha sonra kurulumdan önce hard disk seçenekleri gelecek orada sizin küçülttüğünüz alan ayrılmamış alan olarak karşınıza çıkacak o bölümün üstüne gelin seçeneklerden yeni'ye tıklayın boyutu yazın oluştur a tıklayın daha sonra hiç bir işlem yapmadan boot dvdsini çıkarın bilgisayarı yeniden başlatın bilgisayar açıldıktan sonra Bilgisayarım'a girin D nin oluştuğunu göreceksiniz sağ tıklayın biçimlendir deyin hızlı biçimlendir yapın biçilmlendirme tamamlandıktan sonra harddisk bölünmüş ve kullanıma hazır olacaktır.
Saygılarımla - 05-01-2013, 11:22:05İşe yaradı, süpersin, çooook teşekkürler.DilaraBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 05-01-2013, 11:27:50Üyeliği durdurulduÖnemli değil.Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.Kolay gelsin.Chapa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle