• 27-12-2008, 12:45:36
    #10
    sunucuoptimizasyon.com
    Asus modelini bilemeyeceğim ama bende asus a3 serisi var yazın o sıcağında klimasız kapalı ortamda aylarca sorunsuz çalıştığını bilirim. Yeni çıkan serilerininde ısınma sorunu yaşattığını hiç görmedim arkadaş yatağın üzerine bırakıp download açıyordu sabaha kadar o bilgisayar altı tamamen kapalı şekilde saatlerce açık çalışıyordu.
  • 27-12-2008, 13:37:52
    #11
    Platin üye
    Bu konuda yazılanlara kendimce bir kaç cevap ve öneri yazmak istedim.
    1. Ne olursa olsun notebooktan pili çıkarıp kullanmayın. Yüz dolarlık pilin ömrü 3-5 dakika azalacak diye notebooku yakmayın. Bırakın eğer gerçekten azalıyorsa pilin ömrü azalsın. Elektrik dalgalanması sonucu notebookun ölmesinden her durumda daha iyidir.
    2. Notebookunuzu belli aralıklarla tavsiyem 6 ay da bir temizleyin. Temizleyin derken fanı ve hava tahliye kanallarını kastediyorum. Eğer siz yapamıyorsanız ufak bir ücret karşılığı bir bilgisayarcıya yaptırın. Bunu yaparsanız ısınma kilitlenme vb gibi birçok sorunu çözebilirsiniz.
    3. Notebooku kullanırken hava tahliye kanallarını kapatmamaya özen gösterin. Eğer sıcak havayı alttan dışarı veriyorsa yatak yorgan vb yerlerde altına düz birşey koymadan kullanmayın.
    4. Asus notebooklarda ısınma şikayetini hemen hemen hiç duymadım. Ya anakartta bir sorun olmuştur ya da hava tahliye kanalları / fan toz toprak dolmuştur. Asus servisine ücretsiz göndererek ücretsiz temizletebilirsiniz.
  • 27-12-2008, 14:54:28
    #12
    Üyeliği durduruldu
    Gelen Elektrik Akımını Kontrol Edin Şarjı Takınca Hızlanıyorsa Fan Ya Fanda Yada Elektrik Akımında Bir Problem Vardır. Pilden Kaynaklandığını Sanmıyorum
  • 27-12-2008, 18:04:03
    #13
    altındaki fanın önünü her zaman boş bırak.sıcaktan oluyor muhtemelen
  • 27-12-2008, 18:22:45
    #14
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    her zaman boşta zaten. ama bugünlerde olmuyor allahtan. yoksa götürcektim servise..
  • 04-01-2009, 21:01:49
    #15
    yok arkadaş sorun hiçbişey de değilmiş fanın olduğu yere bi üfledim ağzım toz duman doldu ama ses mes hiç bişey kalmadı