Merhaba arkadaÅŸlar
Baş belası bir bilgisayarım var ve bilgisayar gün içerisinde en az 5 kere donuyor. Herhangibir yük altında değilken bile donduğu oluyor.
Konuyla alakalı bilgisayarcıya götürdüm 2 gün test ettiler, format attılar, SSD taktık ve en son ekran kartımı değiştirdim ama yine aynı sorun devam ediyor ve aniden donuyor.
Ne yaptıysam yıllardır çözemedim. Artık ya anakart yada işlemci aklıma geliyor başkada bişey kalmadı gibi. Bu sorunu yaşayıp çözen var mı? Gerçi donma bir çok nedene bağlıdır ama işte çözemeyince insan mecbur araştırıyor.
Edit: Masaüstü Bilgisayar
Masa üstün'de sağ tıklayıp yeni seçeneğine tıklayıp metin belgesi açmak istiyorum ama yeni tıklayınca 2-3 saniye bekliyor sonra metin belgesi seçeneği çıkıyor o derece kafayı yedi.
Edit: Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa sorunu şu şekilde çözdüm. İşlemci fanı yetersiz olduğu için aşırı ısınma mevcutmuş daha büyük bir fan taktım ve artık pc donmuyor.
Bilgisayar'da donma problemi-Çıldırmamak elde değil!
10
●187
- 18-05-2020, 22:29:34Bir sistem değiştirmiş kadar olacağım yakında. Yavaş yavaş herşeyi değiştiriyorum ve 3-4 senedir böyle bu bilgisayar.balik3333 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam artık anakartı değiştiricem anlamadım gitti.kadmandu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam format atıp yeniliyorum yine aynı.Orjinal windows kullanıyordum nasıl olduysa key kullanılamaz oldu bir şekilde. Bende uyuz oldum parasını verip kullanamadığım şeyi korsan windows olarak kullanıyorum. CD ve keyleri mevcut ama nasıl black listeye eklediler anlamadım.FierOzgur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Masaüstü hocam.Zartnet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 18-05-2020, 22:33:51Yüksek ihtimal arkadaşın dediği gibi şişen kondansatörlerden dolayı olabilir.kadmandu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-05-2020, 22:35:41Hocam aşağıdakileri sırayla eleyip eksiklerinizi görebilirsiniz;
1- Orijinal windows ve orijinal programlar
2- Boştayken sistem kullanımına ram ve cpu görev yöneticisinden bakılmalı
3- Anakart üzerinde şişen kondensatör böyle silindir yuvarlak şeyler diğerlerinden boyutu büyük dombili bir şey var mı bakılmalı
4- SSD kullanımına bakılmalı, ssd kalitesi hız testi yapılmalı ve okuma yazma hızları incelenmeli
5- İşlemci yük bindiren programlar var cpu test için programlar indirilip bakılmalı ve cpu puanları internetteki puanları ile kıyaslanmalı.
6- Anlık donmalar(mouse dahil) genel olarak işlemciden dolayı olur ama yine de bunların hepsini tek tek incelemek gerekir.
7- Soğutma durumunu incelemek amacıyla bilgisayarın derecelerine bakmak gerek. Gerekirse ekstra soğutma sağlanmalı.