• 07-11-2019, 23:05:13
    #1
    Windows 10 MSI CX61 (i7 olan)

    3 sene oldu bilgisayarı alalı son aylarda iyice sıkıntı yaratmaya başladı, ilk önce olay söyle oldu 3-4 ay önce ben ikinci işletim sistemini dual boot olarak kurdum Linux Ubuntu silerkende Windows dosyasını da silmişim tekrar Windows'u kurdum bilgisayar açılınca bir yazı yazıyor (siyah üstü beyaz - editlerim tekrar kapatıp açınca) birde Windows'a girince otomatik dosya gezginini açıyor (görev yöneticisi, başlangıç bölümünde gözükmüyor) her bilgisayar açıldığında açılıyor.

    son ayda olan şey ise, bilgisayar açılınca (bazen) kurtarma bölümüne düşüyor ben kişisel bilgisayarımı yeniden başlat deyince açılıyor, bazen Windows çalışmayı durduruyor (arayüz) sonra kendine geliyor, acayip yavaşlık var bilgisayarda da donanımsal olarak pek bir sorun yok, 1 ay önce termal macun değiştirip içerisini fanını falan temizledim HDD bu şekilde ;



    format atsam bile bu sorunu çözemedim (bilgisayar açılırken yazan yazıyı ve bu yavaşlığı) acaba diyorum SSD alsam düzelir mi? bir nebze olsun hızlanır mı? (video edit falan yapıyorum render'da baya hızlı dosya aktarımında baya hızlı ama tarayıcıya girince, dosya gezginini açınca, resim ve ya video açınca yavaş)

    nasıl bir çözüm bulabilirim bu duruma?
  • 07-11-2019, 23:14:03
    #2
    HDD yada Ram problemi.
    hdd ve ram test yapın hata varmı bakın.
  • 07-11-2019, 23:18:11
    #3
    HD Tune ile bad sector taraması yapmanızı tavsiye ederim