Herkese merhabalar ve günaydınlar R10 ailesi
Elimde, geçen sene işlemcisi yanarak beni kısadevre problemiyle başbaşa bırakan 15.6 inçlik bir HP Notebook'um var. Cihazın kasası, pili, ram'i, HDD'si ve hatta GPU'su halen sapasağlam ve elimde ancak zamanında sıfırı 4 bin küsür olan bu cihazı hurda niyetine 500-600 liraya satmak ihtimali de üzüyor tamiri için 2-3 bin lira para ödemek de. Hem bunu hem de yedek ve OEM parçaların ekonomikliğini değerlendirmek ve laptop ihtiyacımı karşılamak için imkanlar doğrultusunda laptop toplama fikri kafamı kurcalıyor.
Fikrim şu yönde:
- Cihazı açıp onboard olmayan tüm parçaları söktükten sonra içine, 8250U işlemcili bir anakart taktırmak (Şu adreste 850 TL'ye buldum)
- İlgili donanımı elinde bulunduran uzman bir bilgisayarcı eşliğinde GTX950M GPU'yu anakarttan ayırmak ve yeni aldığım anakartın GPU'suyla değiştirmek (Bu adım, eğer 950M alacağım anakarta uyumlu ise girilecek bir yoldur)
- RAM, HDD ve SSD montajlarını da yine ihtiyacım doğrultusunda monte ederek bilgisayarı kurmak
Eğer bilgisizliğimle çizdiğim bu teorik yol işe yarayacak olursa hem bir cihazımı çöpten kurtaracağım hem de eski bir cihazı 3 bin liraya tamir ettireceğime maksimum 2000 lira dolaylarında bir masrafla parçaları daha iyi/güncel sayılabilecek bir notebook elde edeceğim.
Sormak istediğim ise şu; bu anlattıklarımın pratik dayanağı var mıdır? 15.6 inçlik bir bilgisayara aynı boyutta başka bilgisayardan gelmiş anakart uyar mı? Bir bilgisayarın anakarta tümleşik ekran kartı kolaylıkla değiştirilebilir mi?
Laptop toplamak?
4
●203
- 05-09-2019, 11:40:53
- 05-09-2019, 11:46:28HahaserLife adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim hatam hocam, henüz kendimi kısaca ve özetle ifade etmeyi öğrenebilmiş değilim
.
Net soru son satırda aslında, 15.6 inçlik her laptop kasasına, içindeki tüm parçalar çıkarılmış olmak kaydıyla, başka bir 15.6 inçlik laptop'ın anakartını koyabilir miyiz? - 05-09-2019, 11:50:06bazi laptoplar var ince oluyor alt tarafi bazilari kalin ama niye olmasin illa yapilir diye dusunuyorumFHisamioglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 05-09-2019, 11:51:15Birbiriyle uyumlu modeller çok az, aynı yerin üretim yapmış olması gerekiyor.FHisamioglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Casper H36 ile Vestel H36 aynıdır mesela.
Bu dediğin imkansız keşke uygun olsa da değerlendirebilsen.
benim hatam hocam, henüz kendimi kısaca ve özetle ifade etmeyi öğrenebilmiş değilim
.