• 08-12-2010, 17:17:08
    #1
    Selamlar, Turk.Net üzerinde 15 ay önce açılmış yaklaşık 6 domainim var, 2si 5er yıllık ve kalanları 1er yıllık olarak. 1er yıllık olanlar bitmişti 3-4 ay önce ve kapandılar.
    Şimdi kalan 2 domainim hakkında işlem yapamıyorum, işlemler tamamlandı gözüküyor herşey tıkır tıkır ancak değişiklik gerçekleşmiyor.
    Telefon açıp incelenmesini istedim, 344tl lik fatura yolladılar ve 18 lira bilmemkaç kuruş ödenmemiş dediler.
    Domainler peşin parayla açılıyor, böyle bir borç devri söz konusu olabilir mi?
    Ve bu borç 15 ay sonra işleme alınıp, panelde hiç bir bilgi vermeden hataymışçasına değişiklik yapıldı deyip yapmaması etik midir?
    Diyelim ki ben birine sattım/devrettim hesabı bu olaydan habersiz. 2 gün sonra da deaktif edildi değişiklik yetkisi. Mağduriyet doğmaz mı..
    Icann contact sayfasından mesaj yazdım. bir de turk.net en altta RIPE registrar logosu vardı RIPE'a mail attım ancak domain kayıtla ilgilenmiyoruz dediler.
    Başvurmam gereken başka bi yer var mı? Ve böyle bir borç mümkün mü? Bence kesinlikle sistemden kaynaklanan bir hata çünkü havale işlemlerinde bile önce ödeme, sonra domain..
  • 08-12-2010, 20:09:09
    #2
    Transfer kodu istiyorum, müşteri hizmetleri yetkim yok göremiyorum ticket aç diyor. Kurumsal destek hattı buldum aradım göremiyorum kurumsal değilsin diyor.

    Dünkü ticket'a cevap gelmiş auth kodunuz maillendi diye; ticket cevaplandı maili var, auth kodu ne spam'de ne başka yerde...
  • 08-12-2010, 21:47:21
    #3
    ticket aç faturanın detayını iste, eğer detay veremiyorlarsa domainlerimi transfer edeceğim kodları gönderin yoksa tüketici hakem heyetine gidiyorum de bak nasıl gönderiyorlar. tabi haklı olduğunu varsayıyorum.

    Bir ara superonline.com dan host ve domain almıştı arkadaşım ona da aynısını yaptılar sonra telefonla ben aradım ne bu dedim e fatura ne faturası işte 2 senelik hosting domain bilmem ne ücreti dedim daha reg süresi dolmamış domaini kafana göre nasıl regliyorsun beni ilgilendirmez faturamı iptal et dedim 2 senelik domain parasını da superonline ödedi hostu da iptal etti öyle maille kodu bir iki göndermedi ama kıllık yapacak ya, 1 dk bile boş bırakmadım oradaki bayanı artık bıktı benden 1 günde 3 domain işini hemen hallettim. 1 tane domain 2000 kayıtlı dmoz var pr2 nefes aldırırmıyım
  • 08-12-2010, 21:51:43
    #4
    helal, dişliymişsin ) uğraşayım bakalım biraz : )
  • 08-12-2010, 22:04:35
    #5
    halowen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    helal, dişliymişsin ) uğraşayım bakalım biraz : )
    valla sen bezeceğine onlar bezsin. sürekli telefonla ara ve konuştuğun kişilerin isimlerini not et, konuştuğun saati not et. çünkü telefon konuşmaları kayıt ediliyor. ama sakın ağzını bozma gayet sakin bir şekilde sorununu çözene kadar uğraş. eğer gerçekten sen haklıysan sakın kozu onlara verme, sakin ama hakkını alacağını belli eder şekilde konuş sonucu yazarsın buraya.
  • 09-12-2010, 17:36:52
    #6
    Buradan nereye aktarmamı tavsiye edersiniz?
    Telefondayım şu an firmayla, operatörün bağlanmasını bekliyorum auth kodları için..

    sakın durma bakma geriye uyma sürüye hayatım diye övün türk nokta nette
    ezberledim ya
  • 09-12-2010, 19:17:52
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Ya gerçekten türk domain satıcılarını karalamak değil niyetim fakat abi ya paramız yabancıya gitmesin diyoruz Türk şirketleri ile calışıyoruz sonuç açık ve net. bu sebebten dolayı bütün domainlerimi yabancı şirketlerden alıyorum ve bu güne kadar da hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Geçmiş olsun bu arada umarım en kısa zamanda sorunun çözülür kardeş.
  • 09-12-2010, 19:50:27
    #8
    Türk domain > İsimtescil.net ten sorulur.

    Çoğunu denedim. İHS hariç. Türk.netten ben adsl dışı herhangi bir ticari bağımı bulundurmuyorum
  • 09-12-2010, 20:18:41
    #9
    Transfer işlemini IHS üzerine başlattım, maille kod ve borç bilgisi gelmişti türk netten.
    14-21 gün sürebiliyor diyor IHS ?