Selamlar, Turk.Net üzerinde 15 ay önce açılmış yaklaşık 6 domainim var, 2si 5er yıllık ve kalanları 1er yıllık olarak. 1er yıllık olanlar bitmişti 3-4 ay önce ve kapandılar.
Şimdi kalan 2 domainim hakkında işlem yapamıyorum, işlemler tamamlandı gözüküyor herşey tıkır tıkır ancak değişiklik gerçekleşmiyor.
Telefon açıp incelenmesini istedim, 344tl lik fatura yolladılar ve 18 lira bilmemkaç kuruş ödenmemiş dediler.
Domainler peşin parayla açılıyor, böyle bir borç devri söz konusu olabilir mi?
Ve bu borç 15 ay sonra işleme alınıp, panelde hiç bir bilgi vermeden hataymışçasına değişiklik yapıldı deyip yapmaması etik midir?
Diyelim ki ben birine sattım/devrettim hesabı bu olaydan habersiz. 2 gün sonra da deaktif edildi değişiklik yetkisi. Mağduriyet doğmaz mı..
Icann contact sayfasından mesaj yazdım. bir de turk.net en altta RIPE registrar logosu vardı RIPE'a mail attım ancak domain kayıtla ilgilenmiyoruz dediler.
Başvurmam gereken başka bi yer var mı? Ve böyle bir borç mümkün mü? Bence kesinlikle sistemden kaynaklanan bir hata çünkü havale işlemlerinde bile önce ödeme, sonra domain..