Merhabalar..
GOdaddy.com dan aldığım bir domain için alt name server oluşturdum. Host summary kısmından. internic.com üzerinden oluşturduğum nameserver aktif olarak gözüküyor yani yazdığım ip değerini almış. oluşturduğum nameserver pinglediğimde ping atmıyor. Farklı bir firmadan aldığım domain içinde aynı şeyleri yaptım o nameserver ping atabiliyorum.
Buna benzer problem yaşayan oldumu? Yada nameserver oluşturmak için host summary harcinde başka birşey yapmam gerekiyormu?
Teşekkür ederim.
godaddy nameserv problemi
4
●600
- 21-10-2010, 00:57:17Üyeliği durdurulducom ve net için 24 saat beklemek gerekiyordu sanırım. org daha hızlı oluyordu.
- 22-10-2010, 18:01:37Üyeliği durduruldu- domain paneline girin, domaine tıklayın
- Host Summary bölümünde Add deyip, Host Name alanına NS1, Host IP 1 alanına da sunucunun ip adresini yazın ve OK deyin.
- Aynı işlemi tekrarlayın ve Host Name alanına NS2, Host IP 1 alanına da sunucunun ip adresini yazın. Bu adres, önceki adımda yazdığınız ip'nin aynısı da olabilir. Ok deyin.
- 5 dakika bekleyin.
- Nameservers paneline girip, "I have specific nameservers for my domains." seçeneğini seçerek NS1.ALANADINIZ.COM ve NS2.ALANADINIZ.COM yazıp OK deyin. Kabul ederse 24-48 saat beklemeniz gerekebilir. dediğim gibi com ve net için 24, org için daha az beklemek gerekiyor. Eğer hata verirse(böyle bir ns yok gibi) 5 dakika daha bekleyip nameserverları tekrar deneyin.
kaynaklar:
http://help.godaddy.com/article/668
http://www.hostgator.com/godaddy.shtml (ns 2'de, ip adresini +1 ile ekleyin demiş ama ben böyle yapmamıştım)
http://www.webhostingsrvcs.com/web-h.../godaddy/host/