- domain paneline girin, domaine tıklayın
- Host Summary bölümünde Add deyip, Host Name alanına NS1, Host IP 1 alanına da sunucunun ip adresini yazın ve OK deyin.
- Aynı işlemi tekrarlayın ve Host Name alanına NS2, Host IP 1 alanına da sunucunun ip adresini yazın. Bu adres, önceki adımda yazdığınız ip'nin aynısı da olabilir. Ok deyin.
- 5 dakika bekleyin.
- Nameservers paneline girip, "I have specific nameservers for my domains." seçeneğini seçerek NS1.ALANADINIZ.COM ve NS2.ALANADINIZ.COM yazıp OK deyin. Kabul ederse 24-48 saat beklemeniz gerekebilir. dediğim gibi com ve net için 24, org için daha az beklemek gerekiyor. Eğer hata verirse(böyle bir ns yok gibi) 5 dakika daha bekleyip nameserverları tekrar deneyin.
kaynaklar:
http://help.godaddy.com/article/668 http://www.hostgator.com/godaddy.shtml (ns 2'de, ip adresini +1 ile ekleyin demiş ama ben böyle yapmamıştım)
http://www.webhostingsrvcs.com/web-h.../godaddy/host/