• 05-08-2007, 00:42:10
    #1
    Değerli R10 üyeleri.
    Ltd. Şti. mize ait olan domainimizi herkesin bildiği üzere bir host firmasında bulunduruyoruz. Domainimizin admin bilgilerinde ve ödeme yetkilisi bilgilerinde şirketimizin adı ve büyük ortağının ismi yer almaktadır.

    Bundan 5 sene önce şirket sahiplerinin yeterli bilgisi olmadığından bu domaini xxx firmasından almışlar. Daha sonra o firma kapanmış ve tüm haklarını bir başka firma devralmış. Şu anda domainimiz çalışıyor. Ancak bu şirket hem yeniden domain süresini uzatabilmemiz için afaki rakamlar taleb ediyor, hem de taşımak istediğimiz zaman afaki rakamlar istiyorlardı.

    Taşıma işlemi için tabiri caiz ise "lanet olsun, kurtulalım bunlardan" deyip 120 lirayı hesaplarına yatırdım ve elimde dekontları mevcuttur. Taşıma için gerekli bilgiyi kendilerinden istediğimi de gerek fax gerek mail yoluyla kendilerine 3 defa ilettim.

    Ancak aradan geçen 4 gün içerisinde ne domaini başka bir firmaya taşıma işlemi başladı, ne de bana bir yanıt veriyorlar durumla ilgili. Ve işin kötü tarafı Ağustos ayının 28'in de domainin süresi doluyor.

    İşlerimizin neredeyse tamamını (%85-90 oranında bir iş alımını) bu web sitemiz ile gerçekleştirmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde serverda yaşanan taşınma ile ilgili bir Name Server değişikliğimizi bile 3 günde tamamlayan bu firmanın 3 gün içerisindeki maddi kaybımızda ciddi bir payı olmuştur.

    Konuyla ilgili ne yapabiliriz diye danışmak istedim. Çünkü ayın 28'i geldiğinde mağdur durumda kalmak istemiyorum.

    Saygılarımla
  • 05-08-2007, 00:56:04
    #2
    Merhabalar,

    Domaininiz com.tr ise yapmanız gereken çok kolay onlarla muhattap bile olmazsınız. www.nic.tr girin yeni üyelik alın transfer işlemi gerçekleştirin ve belge isterler onu faxlayın diger tarafla alakanız kesilir.

    Eger .com .net vb ise bu sizi biraz zorlayacak gibi eger Domain sorgulamada sizin kullandığınız bir mail varsa yani Whois bilgilerinde sizin mailiniz geçiyorsa başka bir firmadan transfer işlemi başlatın güvenilir biryer olsun ki ileride başınız ağrımasın sonra eski firmanın baglı oldugu domain şirketi vardır oradan size auth code gönderirler link felan olur linke tıklarsınız auth code u girersiniz vs. işleminiz tamamlanır. amaa diger taraf domaini kilitlerse mailleri değiştirise vs o zaman birşey yapamazsınız.

    Saygılarımla,
  • 05-08-2007, 01:52:47
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Domain kilitli ise panele girip domainin kilidini acın daha sonra
    türkticaret isimtescil gibi bir firmaya transfer eden domainin kayıltlı oldugu maile kod gelecek yada link gönderirler onaylarsınız domain transfer olur bu 4 gün filan sürer
  • 05-08-2007, 02:03:40
    #4
    Misafir
    öncelikle whois çekerek, ICANN'deki ana register firmasını bulunuz

    misal ICANN Registrar: DIRECT INFORMATION PVT LTD D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM

    Hemen direct-iden bir hesap açıyorsunuz,
    genelde birçok firmanın prosedur kısmı farklıdır,

    ilk etapta bunu belirleyin,
    sonra hesap açacaksınız, bilgileriniz alacaksınız elinize,

    şirketten 2 tane dalyan gibi koçu kapıp kuru sıkı ile dayanacaksın host firmasına
    transfer ettireceksin iş bitecek
  • 05-08-2007, 02:48:16
    #5
    Haymac adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

    şirketten 2 tane dalyan gibi koçu kapıp kuru sıkı ile dayanacaksın host firmasına
    transfer ettireceksin iş bitecek
    Olay bu kadar basit
  • 05-08-2007, 02:54:19
    #6
    Misafir
    Son çare odur, ki işinizin %90 ı site üzerindense çok beklemişsinizi bile,
    meyabilişim hocam, ama önce bi move services kullanmak için hesap açarsa transferden hızlı olur hem
  • 05-08-2007, 19:56:35
    #7
    Benim isimtescilde domainlerim var ve başka bir directi firmasına move ile taşıyamıyorum daha doğrusu move yok kaldırmışlar.

    NeverForgetMe nin sorduğu sanırım nic.tr ile alakalı.
  • 06-08-2007, 06:58:14
    #8
    Arkadaşlar domain .com.tr değil. Firmaya ait domain denilince elbette akla .tr gelmesi doğaldır.

    Domain onlinenic firmasından register edilmiş. Onlinenic firmasından domaini talep ettik ancak öncelikli olarak domain hakkında tasarruf yetkisinin kendi bayilerinde olduğunu belirten mail aldık. Dolaysı ile onlinenic firmasından bu işi çözdüremedik.

    Dalyan gibi bi arkadaş derken, bu sitede de yazan bir hosting firmasınını zaten kendi firmam gibi kullanıyorum ve yetkili arkadaşın hiç de öyle dalyanlık bir durumu yok