• 13-09-2017, 21:58:25
    #10
    Bu konuda tecrübeli olarak bildiğim şu arkadaş var ama banlı görünüyor. Eğer bir şekilde ulaşabilirsen sana herkesten fazla yardımı dokunabilir. https://www.r10.net/members/16435-tashnik.html
  • 13-09-2017, 22:07:57
    #11
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    https://www.r10.net/domain-genel/2603...tleri-a-s.html forumda eskiden gormustum.

    http://whois.domaintools.com/sozluk.net cep telinden veya e-posta ile irtibat kurmayi deneyebilirsiniz.


    Son olarak :
    https://www.r10.net/domain-satis/2289...onuclandi.html
  • 13-09-2017, 22:45:48
    #12
    Marka tescili konusunda biraz bilgim var, domaini söylerseniz inceleyip dönüş yapabilirim.
  • 16-09-2017, 14:27:50
    #13
    2 ilke üzerinden savunmanı yapabilirsin.

    1- first & saved

    2- Eğer bir marka 2 sene aralıksız bir zaman diliminde marka ibaresine iştigal konu üzerinde faaliyet göstermez ise tescilin hükümsüzlüğü ve markanın iptali davası açabilirsiniz. (Yurtiçinde)
  • 16-09-2017, 14:33:16
    #14
    Size gelen evrak resmi mi? Korkutup elinizden almaya çalışıyor olmasınlar?
  • 16-09-2017, 23:14:27
    #15
    Sizinle iletişim kuranların resmi olup olmadığını öğren. Domaini satın aldığını belirt satış sayfası varsa kaldır. Wipo bu gibi durumlarda öncelikli olarak sorunu kendi aranızda çözüme ulaştırmaya çalışmanıza bakıyor. Diyelim ki siz 2000 tl para vermiştiniz ve bir miktar kar ile verebileceğinizi söylediniz, domainden cayma hakkı diyeyim veya satın alma ücreti haricinde harcadığın para verdiğin emek. 3000 tl 4000 tl istediğin varsayalım buna yanaşmazlar ise bedava ver derlerse yazışmayı kanıt olarak savunman da kullanabilirsin. Alan adını ele geçirmek için dava açtıklarından başvuruları reddedilir veya olumsuz karar çıkar. Yazışmalar önemli dikkatli davranmalısın.
  • 16-09-2017, 23:25:12
    #16
    🌐 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗳𝗹𝘆.𝗰𝗼𝗺
    @WebWon; bu konuda bilgili. Yardımcı olacaktır muhtemelen.
  • 16-09-2017, 23:41:16
    #17
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Alanadına göre durum değişebilir fakat siz 3-1 önde görünüyorsunuz.
    - İlki alan adının tescil tarihi marka tescilinden önce.
    - İkincisi alan adının sizin tarafınızdan satın alındığı belgelenebilir durumda ve elegeçirme diye bir durum söz konusu değil.
    - Üçüncüsü ise yakın bir tarihte marka devri söz konusu ve bunu zaten belgeleyebilirsiniz.
    Onların en büyük kozu ise marka tescili yapılmış durumda.


    Birkaç sorum olacak;
    Sizin siteniz aktif durumda mı?
    Pasif ise satılık yazısı mı mevcut?
    Site açık ise, o markaya ait bir logo yada içerik kullandınız mı?
    O markaya "bu alan adı satılıktır" şeklinde bir satış emaili gönderdiniz mi?
    Sizin alan adını aldığınız tarih, onların marka devrini yaptığı tarihten önce mi?
    Bunlar önemli başlıklar.

    Düşünüp, taşınıp, üzerine yoğunlaşıp iyi bir İngilizce savunma hazırlamanızı/hazırlatmanızı öneriyorum.

    Alan adını özel mesaj ile gönderirseniz incelemek isterim.
  • 17-09-2017, 18:10:59
    #18
    Meslek Grubu 30-BİLGİ, İLETİŞİM VE MEDYA

    Nace Kodu 73.11.01(Rev.2)-Reklam ajanslarının faaliyetleri (kullanılacak medyanın seçimi, reklamın tasarımı, sözlerin yazılması, reklam filmleri için senaryonun yazımı, satış noktalarında reklam ürünlerinin gösterimi ve sunumu vb.)

    Firmanın İş Konusu Her türlü gıda daddeleri her türlü yaş kuru meyve ve sebzeler kuruyemiş değirmenlik ürünleri süt her cins peynir ve sütle ilgili ürünler nebati ve hayvani yağlar konserve reçel salça turşu her türlü gazlı ve gazsız içecek maddeleri hububat narenciye baklagiller ve bilumum ziraat mahsülleri her türlü hayvansal ürünler gıda maddelerinin ihracı ithali toptan ve perakende dahili ticaretini dağıtım ve pazarlamasını yapmak ve 24.12.2009 tarihinde tescil edilen tadil tasarısında yazılı olan diğer işler,

    bu şirket ilk tescil etmiş. tescil tarihi 2005 ama şirket kuruluşu 2006. şirket bu şekilde kurulmuşken elektronik eşya satmış. bu suç sayılmaz mı?

    davayı açan arkadaş ilk olarak 2013'te soyadı aynı olan birinden devir almış bu yukarıdaki şirketten. ama aldığı şirkette danışmanlık şirketi. gene internetten satışla ilgisi yok. 2017'de şubatta birileri uyarmış sanırım bir internet satışı olan şirkete devir ettirmiş. eski şirkette onun yeni şirkette ama yeni şirkete vekalet vermiş birine onun üzerinden devir almış tescilleri.

    sonra xxxx.com tescilinin işe yaramayacağını anlayıp 2017 şubatta xxxx marka tescili için başvurmuş fakat itiraz gelmiş. daha sonuçlanmamış.

    benim düşüncem xxxx.com diye bir marka var ama bu domaini kapsayamaz. com.tr olsa evet kapsar. devirlerin hiç birinde domaini de devir ediyoruz dememişler diyemezler çünkü. domain ne zamandır onlarda değil onu da bilemeyiz. bu konuda da bilgi yok. sadece "2016 yılında ele geçirilmiştir" yazmışlar. onuda bilerek yazmışlar çünkü 2015 olduğu nette çıkıyor.

    belkide bana kendileri sattı parasını ödeyerek aldığım için söylüyorum bunu sonra wipo davası açtılar.