Meslek Grubu 30-BİLGİ, İLETİŞİM VE MEDYA

Nace Kodu 73.11.01(Rev.2)-Reklam ajanslarının faaliyetleri (kullanılacak medyanın seçimi, reklamın tasarımı, sözlerin yazılması, reklam filmleri için senaryonun yazımı, satış noktalarında reklam ürünlerinin gösterimi ve sunumu vb.)

Firmanın İş Konusu Her türlü gıda daddeleri her türlü yaş kuru meyve ve sebzeler kuruyemiş değirmenlik ürünleri süt her cins peynir ve sütle ilgili ürünler nebati ve hayvani yağlar konserve reçel salça turşu her türlü gazlı ve gazsız içecek maddeleri hububat narenciye baklagiller ve bilumum ziraat mahsülleri her türlü hayvansal ürünler gıda maddelerinin ihracı ithali toptan ve perakende dahili ticaretini dağıtım ve pazarlamasını yapmak ve 24.12.2009 tarihinde tescil edilen tadil tasarısında yazılı olan diğer işler,

bu şirket ilk tescil etmiş. tescil tarihi 2005 ama şirket kuruluşu 2006. şirket bu şekilde kurulmuşken elektronik eşya satmış. bu suç sayılmaz mı?

davayı açan arkadaş ilk olarak 2013'te soyadı aynı olan birinden devir almış bu yukarıdaki şirketten. ama aldığı şirkette danışmanlık şirketi. gene internetten satışla ilgisi yok. 2017'de şubatta birileri uyarmış sanırım bir internet satışı olan şirkete devir ettirmiş. eski şirkette onun yeni şirkette ama yeni şirkete vekalet vermiş birine onun üzerinden devir almış tescilleri.

sonra xxxx.com tescilinin işe yaramayacağını anlayıp 2017 şubatta xxxx marka tescili için başvurmuş fakat itiraz gelmiş. daha sonuçlanmamış.

benim düşüncem xxxx.com diye bir marka var ama bu domaini kapsayamaz. com.tr olsa evet kapsar. devirlerin hiç birinde domaini de devir ediyoruz dememişler diyemezler çünkü. domain ne zamandır onlarda değil onu da bilemeyiz. bu konuda da bilgi yok. sadece "2016 yılında ele geçirilmiştir" yazmışlar. onuda bilerek yazmışlar çünkü 2015 olduğu nette çıkıyor.

belkide bana kendileri sattı parasını ödeyerek aldığım için söylüyorum bunu sonra wipo davası açtılar.