Merhaba arkadaşlar.
Şimdi bir domain satış konusu açtım. Domaini kazanan biri oldu. Bu arkadaş ödemeyi yaptı. Domaini benden önce kazanana verin diyor. Domaini ondan önce kazanan transfer kodu istiyor. Domain transfer kodunu iletin tarzında bir cümleyle. Domainin süresi bitecek yetiştirmem gerek diyor. Ben transfer vs anlamam. Domainini kazanana veririm kendi nereye transfer etmek isterse ister.
Ben bu kişiye domain transfer kodunu vermek zorunda mıyım? Ben sadece firma içi transfer ederim bırakırım. Kim ne yapmak isterse yapar.
Domaini kazanan kişi benden önceki kişiye verin diyor. Benim domaini ilk teklıf verene verme gıbı zorunlugumda yok. Kim kazanmışsa ona veririm o gerekırse tutar baskasına transfer eder.
Bu konuda haksız mıyım? Değil miyim?
Domain al-sat yapanlar bakabilir mi? Kurallar hk.
13
●1.322
- 18-06-2015, 22:44:49haklısın ben kazandığım bir domainde sonradan pişmanda olsam alırım almayacaksan niye teklif veriyosun bendede birinden domain kaldı ödeme yapcam adam ilgilenmiyor
- 19-06-2015, 01:11:23Kim nereye istiyorsa oraya vermek zorundasınız. Alıcı kişinin aynı firmada hesabının olması zorunlu değildir. Transfer kodu nasıl verilir bakabilirsiniz. Ya da birilerine sorup öğrenebilirsiniz. İhaleyi kazanan kişi başkasına satmış olabilir. Hediye etmiş de olabilir. Parasını ödediyse alan adı onundur. Kimin hesabını veriyorsa ona yollamak zorundasınız. Bu kadar büyütecek bir konu yok ortada.t0praK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu okumamışsınız. Sizin söylediğiniz olay bambaşka. Burada ödeme yapılmış. Ödemeyi yapan kişi, başka bir arkadaşın hesabına gönderin demiş. Burada hiçbir sorun yok.forumbitane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 19-06-2015, 01:23:30Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.@Yeniceri; emekli bir mod olarak bizlerden daha iyi bilir ama, transfer kodunu vermek zorundasınız. Bende sürekli domain alan ve takip eden birisiyim. Ayrıca domaini kazanan kişi paranızı verdiyse ve domaini Başkasına vermenizi istiyorsa verin gitsin, bir nevi iyilik yapmış olursunuz. Ya da domaini kazanan kişiye domain transfer kodunu iletin, kazanan kişi de isteyen kişiye iletsin.t0praK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-06-2015, 01:35:21Siz domaini ona gönderir ve whois bilgileri değişirse o arkadaş firmaya bağlı olarak en az 15 en fazla 60gün o domaini transfer edemez bide böyle bakmak lazım olaya.
Transfer kodu istediyse gönderin, domain kilidini açın firmaya bağlı olarak onay kodu da yolluyorsa onu da yollayın gerisi bekleme süresi zaten...
HTC Desire 310 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi - 19-06-2015, 03:59:21Bence mecbur değilsin aksine yorumlar gelmiş ama ben mecbur olduğunu düşünmüyorum. Bir satış konusu açıyorsunuz çeşitli teklifler geliyor kalan kişi ödemesini yapıyor ancak domaini istemiyor başka birine verin diyor başka birine verme zorunluluğum yok benim kişi hediye edicekse veya satıcaksa alır benden domaini kime istiyorsa aktarır. Fakat domaine son teklif veren ödeme yapmıyorsa -trader gönderilir ve ondan önce teklif kim verdi ise onunla iletişime geçilir. Dediğim gibi bana göre uğraşmak zorunda değilsiniz kim kazandı ise kim ödemeyi yaptı ise onun firma içi transferini sağlarsınız veya transfer kodunu ona iletirsiniz. Problem çıkmasın iki tarafta memnun olsun dersen kişiye transfer kodunu yollarsın ama bence zorunluda değilsin.
- 19-06-2015, 04:00:54Üyeliği durdurulduAnladım. Biz gönderelim. Ne hali varsa görsün o zaman. Zaten transfere yetişmeyecek.Kaplan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-06-2015, 10:03:07Bencesi yok arkadaşlar. Olayı yanlış yorumluyorsunuz. Kazanan kişi istediği hesaba transfer ettirebilir. Paypal yada banka ödemesi değil bu. Transfer kodunu, ihaleyi kazanan arkadaşa yollarsınız. O da istediği kişiye verebilir. Ya da transfer kodunu direk diğer arkadaşa verirsiniz. Ikisi aynı şey. Yani cidden büyütülecek bir konu değil. Sonuçta alıcının onayı var.ComPuter_DoctoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-06-2015, 12:00:27Üyeliği durdurulduSatış konusunda aksi belirtilmediği sürece bence transfer kodunun verilmesi gerekir. Herhangi bir kilit veya sakınca varsa bu da konuda belirtilebilir. Ben yabancılara sattığım domainlerde genelde sorunsuz işlem için sadece firma içi aktarım diye belirtiyorum.