Merhaba 2 adet domain arasında kaldım birisi kısa 9 karakterden oluşuyor diğeri 20 karakterden oluşuyor. 9 karakter tam jeneriklik marka olacak bir domain diğeri ise tam anahtar.
Kısa olan blog ile başlanıp marka olabilir ileride e-ticarete çevrilebilir milyon tane şey yapılabilir mükemmel bir domain.
Uzun olan kısa olan domaini kapsıyor ve sonuna xxxxxbakimi geliyor. Uzun ama tam anahtar kelime.
uzun olanı alırsam kısa vadede hit çekerim diye düşünüyorum ama 20 karakter haddinden fazla uzun geliyor.
ikisini de alsam birbirine 301 yönlendirme yapsam bir faydası olur mu?
xxxxxxxxx.com
xxxxxxxxxxxxxxbakimi.com
Siz olsanız ne yapardınız?
Öneri: 2 Domain Arasında Kaldım.
7
●422
- 14-10-2025, 01:45:30
- 14-10-2025, 01:59:50İkisini de al. kısa olanı marka olarak kullan. Uzun olana blog kur, funnel kur vs.
Uğraşamam diyorsan tek kısa domainle markalaşmaya oyna. - 14-10-2025, 02:05:49Selam olsun,
Trafiği google üzerinden çekeceksem anında anahtarı tercih ederim.
Markalaşacak ve insanlar siteye adres çubuğuna yazıp daha çok gelecekse kesinlikle kısa olanı seçerdim.
Yani biraz amaç ve yöntemle ilgili bir durum gibi geliyor bana bu tercihler. - 14-10-2025, 02:18:48Ben en iyisi iki domainide bi tescilleyeyim ondan sonra buraya domainleri yazarak geleyim. O zaman tavsiyeler daha net olur diye düşünüyorum.