Elazığlı168 adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Hosthink adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Hosthink adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Cok uzun suredir gozlemledigimiz bir sey mevcut. OVH buyuk yatirimlara girmeden once mutlaka fiyatlari yukseltiyor, yatirimlar tamamlanip donus vermeye basladigi anda da piyasaya daha radikal girmek icin yeni bir uygulama getiriyor.
RBX verimerkezi seriye donusturulmeden once yaklasik 1-1.5 sene kurulum ucreti ile sunucu sagladilar. Bu donemde BHS verimerkezini duyurdular. Sonra kurulum ucretleri kaldirildi ancak profesyonel kullanim gibi ek servis kullanimlarini ucretlendirdiler.
Yaklasik 1 sene oldukca iyi fiyatlarla sunucu sagladi ancak ayni sene hic range degistirmedi. Piyasada cok degisiklik olmasina ragmen (E3 ve E5 islemcilerin piyasaya ciktigi donem) eski donanim ve fiyatlarla devam etti. Ayni donemde RBX 2-3-4 tamamladilar ve bir sure sonra da SBG verimerkezini actilar.
Bir sure sonra yeni range geldi ve donanim/hat/fiyat dengesi "eh denebilecek " seviyede kuruldu ancak bu sefer katma degerli servislerden ucret alinmaya baslandi. (IP ucretleri vs.) Hat limitleri keskin sekilde limitlendi ve piyasadaki fiyat rekabetci konumunu kaybetti. Ayni donem BHS'in acilisi duyuruldu, servisler aktif edildi.
BHS acilali yaklasik 1.5 sene olacak dolayisiyla yatirimlarini kompanze etmis oldular. Simdi de yine piyasaya baliklama dalma zamani.
OVH'in kronolojik olarak market uygulamalarina soyle bir kafanizda siralarsaniz yazdiklarim cok daha iyi bir anlam ifade edecektir.