Mysql/Mariadb Sürümünü Yükseltme Yardım edin
7
●196
- 05-06-2024, 03:06:05Merhaba,
Mysql 8.0 ile sıfırdan kurulum mümkün veya rhel8 de replace edilebilir upgrade ile. Ancak sunucuda veri var ise bu riskli işlemler yerine Docker container Mysql 8 ile oluşturup kursanız daha mantıklı olur. Teknik açıdan bir riski yok ve db oluştururken seçebiliyorsunuz.
Tüm bunlar yerine ise mariadb de kalmayı da düşünebilirsiniz, mariadb 10.5 - 10.6 da mysql 8 ile tamamen olmasada temel işlevler açısından kısmi denktir.
İyi çalışmalar. - 05-06-2024, 03:12:43Benim için fark etmez, ama yükseltme işlemini hiçbir türlü yapamadım. Zaten Plesk arayüzünde hata alıyorum, düzeltemedim. Önemli sitelerin yedeklerini alıp sıfırdan kuracağım, ama MySQLi yükseltmem lazım. Sıfırdan kurarken nasıl yükseltme işlemini de yapabilirim?CliaWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 05-06-2024, 03:19:39Merhaba,
https://support.plesk.com da makalesi mevcut olmalı. How to upgrade mysql veya How to upgrade mariadb gibi search edebilirsiniz. Veya bir sistem uzmanından yardım alın.
Ücretli işlem desteği düşünür isenizde öneririz; https://www.cliaweb.com/sunucu-optimizasyon.html
Not: sıfır plesk kurulumunda mysql 8.0 dahil istenilen herhangi bir mysql/mariadb sürümünü kurabiliyoruz.
İyi çalışmalar. - 05-06-2024, 23:06:55Hocam destek talebi oluşturdum ilgilenirseniz güzel olurCliaWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle