alcaym adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Adsense - Maliye 129 bin TL
61
●6.483
- 26-08-2020, 11:21:34Üstad bu dava sırasında yapılandırma ile ilgili bir sorum olacaktı. Yapılandırma çıkınca verginin aslı silinmiyor bildiğim kadarıyla. Mesela benim gelirlerin %98'i yurt dışı kazancı ama tamamına KDV cezası kestiler. Yapılandırma yaparsam bu devasa haksız KDV'yi ödemem gerekiyor değil mi? Yoksa yapılandırmayı sadece gelir vergisi için yapıp KDV davasına devam edebiliyor muyum? Sanki yapılandırmada tüm davalardan feragat etmek diye bir unsur vardı diye hatırlıyorum.
- 26-08-2020, 11:27:46Merhaba,MonsterMMORPG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Yapılandırma çıkınca verginin aslı silinmiyor bildiğim kadarıyla"
Verginin %50'si silinmektedir.
ilgili madde,
Bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ilk derece yargı mercileri nezdinde dava açılmış ya da dava açma süresi henüz geçmemiş olan ikmalen, resen veya idarece yapılmış vergi tarhiyatları ile gümrük vergilerine ilişkin tahakkuklarda; vergilerin/gümrük vergilerinin %50si ile bu tutara ilişkin faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı yerine bu Kanunun yayımı tarihine kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın; bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde tamamen ödenmesi şartıyla vergilerin/gümrük vergilerinin %50si, faiz, gecikme faizi, gecikme zammı ve asla bağlı olarak kesilen vergi cezaları/idari para cezaları ile bu cezalara bağlı gecikme zamlarının tamamının tahsilinden vazgeçilir.
"Sanki yapılandırmada tüm davalardan feragat etmek diye bir unsur vardı diye hatırlıyorum."
Tüm davalardan feragat etmek gerekmez. Hangi kamu alacağını yapılandıracaksanız ondan vazgeçersiniz. - 26-08-2020, 11:37:28Teşekkürler üstad. O zaman gelir vergisini yapılandırıp KDV davasına devam edebiliyoruz. Bu iyi haber.alcaym adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-08-2020, 11:38:03Hocam ben türkiye hesabına alıyorum parayı ödeme hesabıma geçtiğimde tıklamalara göre 2 tane fatura kesiyorum. Yurt dışı reklam gelirleri kdv sıfır türkiye reklam tıklamları ise kdv 18 olacak şekilde kesiyorumf9f9f9 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-08-2020, 13:21:16İçeriyi basit sanıyorsunuz heraldebycida adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-08-2020, 13:45:41Basit değilsede adaletsiz benim hesabıma bir sene para yatmazsa diyecekler mi acaba bu adam yaşıyor mu yaşamıyor mu bakalım evine gidelim diye tabikide demezler bizi damızlık inek olarak görüyorlar bir kaç güne mahkemem var zaten büyük ihtimal bir kaç ay misafir edecekler 🙂BatuHan00 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-08-2020, 10:46:48İnternet gelirinde kdv ve kurumlar bir arada olunca şirket dönemez hale geliyor. Teknolojiye yatırım yapılacaksa, önce bundan başlanmalı. Enes Batur ayda 2-3 milyon yapıyorsa ondan al ama burada adam 5bin tl yapıyorsa bunun 3 binini alma. %10 al mesela. Yapısal reform bu oluyor. 10 milyon kazananda 10bin tl kazananda aynı vergiyi ödememeli. Yılda 1 milyon yapan ödesin %30, ama 100bin tl altındakiler daha az ödemeli.