Üstad bu dava sırasında yapılandırma ile ilgili bir sorum olacaktı. Yapılandırma çıkınca verginin aslı silinmiyor bildiğim kadarıyla. Mesela benim gelirlerin %98'i yurt dışı kazancı ama tamamına KDV cezası kestiler. Yapılandırma yaparsam bu devasa haksız KDV'yi ödemem gerekiyor değil mi? Yoksa yapılandırmayı sadece gelir vergisi için yapıp KDV davasına devam edebiliyor muyum? Sanki yapılandırmada tüm davalardan feragat etmek diye bir unsur vardı diye hatırlıyorum.
Merhaba,
"Yapılandırma çıkınca verginin aslı silinmiyor bildiğim kadarıyla"
Verginin %50'si silinmektedir.
ilgili madde,
Bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ilk derece yargı mercileri nezdinde dava açılmış ya da dava açma süresi henüz geçmemiş olan ikmalen, resen veya idarece yapılmış vergi tarhiyatları ile gümrük vergilerine ilişkin tahakkuklarda; vergilerin/gümrük vergilerinin %50si ile bu tutara ilişkin faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı yerine bu Kanunun yayımı tarihine kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın; bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde tamamen ödenmesi şartıyla
vergilerin/gümrük vergilerinin %50si, faiz, gecikme faizi, gecikme zammı ve asla bağlı olarak kesilen vergi cezaları/idari para cezaları ile bu cezalara bağlı gecikme zamlarının tamamının tahsilinden vazgeçilir. "Sanki yapılandırmada tüm davalardan feragat etmek diye bir unsur vardı diye hatırlıyorum."
Tüm davalardan feragat etmek gerekmez. Hangi kamu alacağını yapılandıracaksanız ondan vazgeçersiniz.