İlgili haber: http://www.hurriyet.com.tr/tuketici-...haber-40042458
Özet:
Şikayet sitesinin birinde, firması hakkında yayınlanan şikayete cevap vermek isteyenden para talep edilmesi üzerine firma sahibi dava açmış. Yerel mahkeme şikayet sitesini haklı bulsa da Yargıtay, firma kendisini ücretsiz savunma hakkına sahiptir, demiş.
Haberde dosya bilgisi olmasa da durum şöyle ileryecek: Yerel mahkeme Yargıtay kararına uyacak ve şikayet sitesine, "firmanın cevabını ücretsiz yayınla", diyecek.
Sonuç: Şikayet siteleri firmalardan para talep edemeyecek. Ederlerse, firma bir dilekçeye Yargıtay kararını ekleyerek dava açacak. Mahkeme de firmayı haklı bulacak. Yargılama masrafları olan 300-500 lirayı şikayet sitesi ödeyecek. Firma kendisini avukatla temsil ettirirse, şikayet sitesi 2000-2500 lira para ödemek zorunda kalacak.
Mecliste bekleyen yeni basın kanunu zaten bunu sağlayacaktı ama ona gerek kalmadan iş çözülmüş oldu. Firmalara hayırlı olsun. Şikayet siteleri de Adsense'e başvurur artık.
Şikayet Sitelerinin Sonu Gözüktü
25
●2.866
- 20-01-2016, 12:23:00Üyeliği durduruldu
- 20-01-2016, 12:25:33Güzel gelişme.
Bu ileti Sony Xperia Z5 cihazımdan hunharca bir şekilde yazılmıştır. - 20-01-2016, 12:27:32inşallah adsense onay vermez de görürüm onları. sömür sömür bir yere kadar.
- 20-01-2016, 12:32:19Bu adamalr için farklı kazanç sistemleri de var..İlla adsense de olmak zorunda değil...
Farklı gelir modellerine yönelirler...Kazan yöntemi bulmaktan kolay ne var? - 20-01-2016, 12:39:09aklın yolu bir, şikayet edenden para almıyorsa şikayete cevap verecek firmadan da para almamalı. şu an yapılan resmen fırsatçılık, düşününce şantaj bile sayılabilir
karar kesinleşip uygulanırsa hem haksız olup hemde parası olan firmalardan şikayetleri kaldırmak için para tırtıklarlar.
haklı olan firmalar zaten orada derdini anlatır yada mağduriyeti giderir - 20-01-2016, 12:42:43Bu şekilde kim bilir kaçıncı firma ücret ödemeden kendini savunma hakkını dava açarak/kazanarak elde etti. Lakin şu ilerlememekte ısrar eden hukuk ve yürütme sistemi hala bir konuda sonuçlanmış davanın aynı durumdaki olaylarda emsal olmasını sağlayamadı. Dava edilen tarafın aynı eylemi 2. defa işlemesinin önüne geçemedi.
Her gün haber (martaval) okuyoruz:
- "Elektrik faturasındaki o bedeli geri aldı, karar emsal teşkil edecek"
- "Bankalar artık o ücreti alamayacak, Dava açtı hesap işletim ücretini/kredi kartı aidat ücretini/kredi masrafını iade aldı"
Hani nerede? Neden bir banka veya toplumun kanını emmek için kurumsal yöntem geliştiren herhangi bir kurumun yapmış olduğu tezgahı bozmak için illa her bir bireyin dava açması gerekiyor bu ülkede?
Bu arkadaşa katılmamak elde değil maalesef:
uyarı: +18 ibare içermektedir
TylerDurden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle