• 10-03-2015, 16:31:52
    #19
    Bu zaman da herkes korkak olmaya doğru niyetleniyor forum da birçok kişiyi gördüm sistem'e baş kaldırabilen, fakat daha çok çalsın ya ne olacak, çalsın ya onlarla mı uğraşarak zaman mı öldüreceğim gibi konular yer almakta fakat ;

    Bu forum da bir kişi baş kaldırsa diğer çalınan arkadaşlar da baş kaldıracak, o kişi diğerinden örnek alacak o da baş kaldıracak..

    Ülke birlik ülkesidir! Allah sonumuzu nasip etsin...
  • 10-03-2015, 16:38:03
    #20
    Üyeliği durduruldu
    Yapacağın işlem çok basit; DMCA'a kayıt ol, bannerını sitenin uygun bir yerine ekle ve altına "Bu sitedeki tüm materyaller DMCA kapsamında korunmaktadır." yaz, DMCA'ya link at.

    Bunu yapmadığın sürece yazıların telif hakkının sende oldugunu kanıtlayamazsın. Bunu yaptıktan sonra yasal mecralarda hırsızların karşısına çıkıp bir kanıt olarak bunları kullanabilirsin. Daha doğrusu yanlış bilgi vermeyeyim, hiç denemedim fakat bildiğime göre; yurt dışında yetişkin video siteleri, içeriklerini DMCA ile kayıt altına alıyorlar ve büyük tazminat ödemelerini bu basit gibi gözüken sitenin kanıtlarıyla elde ediyorlar. Muhtemelen Türkiye'de de delil olarak sayılıyordur.

    Eğer hiç uğraşmak istemiyorum; Google'a havale edeceğim diyorsan 200$ bir ücreti var, ödüyorsun bunu, içeriğini çalan çırpan kişilerin linklerini ve orjinal içeriğini giriyorsun, google o siteleri aramasından kaldırıyor. DMCA ile anlaşarak çalışan bir sistemi var google'ın. Hatta site sahibine wmtools'tan bildiriyor, tekrarı olması halinde siteleri aramalarda arkalara atıyor.

    DMCA'ı mutlaka kullanmanı öneririm. Birçok siteyi DMCA sayesinde sildim. Hatta sıralamada senin içeriğinle senden önde olanlar varsa onları bile tepetaklak edersin.

    Not: DMCA gibi onlarca online içeriği telif altına alan platform var fakat DMCA bu işte Coca Cola gibi, en iyisi. Bir habercilik firmasıyla anlaşarak onların adına da telifleyebilirsiniz. Yada bu işi yapan resmi platformlar var. Sizin için içeriği koruyorlar vs. DMCA en kolay ve hızlısı, o ayrı.
  • 10-03-2015, 21:54:43
    #21
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Veya uyanıklık yapıp şu şekilde birşeyde deneyebilirsin.

    İçeriğini hazırla, sitene eklemeden önce noterden tastik ettir.
    Sonra rutin olarak sitene ekle, kopyalayan sitelere mail yolu ile bildirim gönder.2 3 defa, gmail veya hotmail kullan mail atarken.
    Genemi takmıyorlar mahkemeye ver tazminat davası aç, kazanıp tazminat alırsın dye tahmin ediyorum.Davayı çek falan diye sonradan iletişime geçerlersede geri adım atma, içerik ekleyip adsense den kazanacağına davadan kazan

    https://www.google.com.tr/search?q=a...ak+davas%C4%B1
  • 10-03-2015, 22:47:43
    #22
    ismailbal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hukuk düşündüğünüz gibi çalışmıyor. Şimdi düşünün MP3 sitesi açıyorsunuz MÜYAP direkt önce size bir email gönderiyor ve siteyi kapatın yoksa dava edeceğiz diyor. Sen kaldırmazsan bunun karşılığında hem siteni kapattırıyor hemde yüklü tazminat davalarına maruz kalıyorsun. Bunun sebebi Fikri Mülkiyet hakkından kaynaklıdır.

    Siz kendi sitenizde bir yazı yazıyorsanız ve bu yazı tamamen sizin emeğinizle oluşturulmuşsa bu da Fikri Mülkiyet'e girer. İster ticari olsun ister olmasın sizin tarafınızdan oluşturulan herşeye bahsettiğim site üzerinden zaman damgası ile damgalayabilirsiniz. Bunun sonucunda dava ederseniz ilgili kanun üzerinden kişi/kurum üzerinde dava açılır ve tazminat hakkı ve/veya site kapatmaya kadar gider.

    Bu konuda sitemizde gözüme çarpan @AvukatArif; bey daha doğru bilgiler verebilecektir ancak bu bahsettiklerimle biz bir site ile uğraşıyoruz. Sonuç alacağız gibide görünüyor.
    Hocam çok haklısınız bu yol zahmetli diye insanlar tarafından kullanılmasa da artık bir çok firma bu tarz hukuki yaptırımlara girişmeye başladı. Özellikle internet sektörünün hızlı büyümesine paralel olarak yaşanan kaynak gösterilmeden yayın yapılması, çalıntı içerik gibi konularda haber ajansları ciddi şekilde kullananlarla uğraşmaya başlıyor. Sonucunda bu kişilere kadar inecek ve önümüzdeki 10 yıl içerisinde çalıntı içerik sebebiyle açılmış binlerce dava ile karşılaşabileceğiz. Çünkü FSEK kapsamında tazminat mantığı oldukça değişik. Görsellerin kullanılması v.s durumlar da bile yüksek tazminatlar çıkarken "özgün" hususların taklit edilmesi ciddi tazminatlara sebep olacak. Burada özgünlüğü salt ben yazdım şeklinde algılamak yanlış olur. tabiki sizin yazınızı birebir kopyalamaları hem cezai anlamda suç teşkil eder hem hukuki anlamda tazminat doğurabilir fakat tamamen özgün fikirle oluşturulmuş materyallerin (kimsenin bilmediği bir seo yöntemi mesela, bunu siz keşfettiniz yazdınız biri alıp metnin dilinin değiştirip güya özgünleştirdi. Bunu google kabul edebilir ama FSEK kabul etmeyecektir) çalınması durumunda çok daha yüksek tazminatlara hükmedilecek. İnsanlarımız alıntıyı yazıyı aynen alıp yayınlamak zannediyor. Bu alıntı değil çalıntı oluyor. Yazının birkaç cümlesini veya mantığını yayınlamak aslında alıntıdır.
  • 10-03-2015, 22:54:14
    #23
    Dostum Google'a acilen şikayet iletiyosun! Emeğin emeğimizdir, bir webmasterın en büyük kabusu bu olay.

    Daha hızlı sonuç için: 0212 319 76 36-0212 319 76 38-0212 444 21 07
    Numaralarını ara.
  • 11-03-2015, 10:03:12
    #24
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Arkadaşa özel mesaj yoluyla ulaştık, bizlik bir sıkıntı varsa çözüme ulaştırırız mutlaka
  • 11-03-2015, 11:10:07
    #25
    izmo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşa özel mesaj yoluyla ulaştık, bizlik bir sıkıntı varsa çözüme ulaştırırız mutlaka
    Gerekli bilgileri ilettim.
  • 11-03-2015, 11:16:45
    #26
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    ben hep söylüyorum ama seocu arkadaşlar bana kızıyor google orjinal kopya içeriği anlayamıyor bu sözümü her şekilde kanıtlarım.

    https://www.r10.net/serp-ipucu/136877...sil-sever.html

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:16:45 -->-> Daha önceki mesaj 11:14:41 --

    Turkishli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İçerik çalma olayınıda haber olarak sitene ekle. Onuda alıp yayınlasınlar
    harika bir fikir olmadı burda bir çok insanın blogu var herkes büyük haber siteleri için aynı makaleyi yayınlayabiliriz bu haber siteleri her sektöre el atmaya başladılar adiler.
  • 11-03-2015, 14:33:40
    #27
    bence bu çok saçma özellikle tüm haber siteleri aynı şekilde haberleri spamlıyorlar umarım google yeni açıkladığı doğru kaynaklı siteleri ilk sıralara taşır böyle siteler alta düşer