• 31-05-2020, 18:12:52
    #10
    wwwZiranbula adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    tek seferde mi xx.xxx , yoksa parça parça toplam mı?

    Bizim de sonumuz yaklaşıyor mu
    parça parça
  • 31-05-2020, 19:12:52
    #11
    mehmeterdogan80 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Selamün aleyküm arkadaşlar, adsense ile ilgili vergi sorunumuz var. Yüksek miktarda ( xx.xxx TL) bizim hesabımıza para girişi oldu. Bu şekilde vergi cezası ile karşı karşıyayız. Uzun görüşmeler sonucunda şahıs şirketi kurmamız gerektiğini önerdiler. Aklımıza takılan bir kaç soru var. Yardımcı olmanızı umuyoruz.

    Google adsense ile çalışanlar nasıl şirket kuruyor? İsim olarak ne yazmalı ?
    E-faturamı kesecek ?
    Gidergösterme nasıl olacak ?
    Şirket kurmak için gerekli evraklar nelerdir ?
    Bir de mevcut şahıs şirkete Google da eklenti olarak şirket ekleyebiliyor muyuz?

    Bu sorulara cevap alabilir miyiz?

    https://www.r10.net/adsense-odemeler...k-dilekce.html

    Konu sahibi ile iletişime geçin haziran sonuna kadar süresi var.
  • 01-06-2020, 00:11:44
    #12
    Ne geliri olursa olsun yıllık belirli bir kota var o kotanın üzerinde şahıs şirketi kurmalısınız. Şahıs şirketi kurmak öyle zor birşey değil.
    Muhasebeciler 1 günde hallediyolar. Tabi şirket olursan birde muhasebeci ücreti işin içine giriyor.
  • 01-06-2020, 01:03:10
    #13
    Bu konu hakkında 1,5 senedir forumda onlarca konu açıldı. Biraz araştırın.

    Mahallenizden bir muhasebeci bulun ya da tavsiye alın. Şahıs işletmesi kuracak olduğunuzu söyleyin. Şahıs işletmesinin adı senin adın soyadın olacak. İşletme türün web programlama olacak. Reklamcı değiliz, web masterız ve web programlamanın olduğu kod da web site yapımı vs kapsıyor.
    Kaşe bastıracaksın, ardından fatura için kırtasiyeden 50 yaprak bir fatura alıp bunları kaşele ardından noterden onaylattır.
    Giderlerini gider göstereceksin, bunda anlaşılmayacak bir şey yok.
    Google'da eklenti şirket nedir anlamadım ama herhangi bir şey yapmana gerek yok. Enpara'dan şirket hesabı açar ödemelerini oraya çekersin.
    Muhasebecinle bunları konuştuğunda anlatır, sen fazla bir şeye karışmazsın o halleder.

    Bir de 2020 yılında elde ettiğin gelir için sana ceza gelmemiş olması lazım. 2019 ve öncesidir, 2020 yılı kapanmadı.

    Adsense kazancınla yıllık belirli bir kota yok. Ticari kazanca girdiği için xx.xxx rakamlarda kazanıyorsan açman faydana olur.
    Muhasebe ücretin 100-200 tl arası olacak, 58 lira mı aylık beyanname ödeyeceksin, sigortalı bir işte çalışmıyorsan bağkur ödeyeceksin. Bunlara ek olarak elektrik, su, kira, aidat, yemek vs giderlerini göstereceksin.
  • 01-06-2020, 14:51:08
    #14
    Merhaba,

    dm den ulaşıp detay anlatırsanız yardımcı olurum.

    Kolay gelsin...
  • 01-06-2020, 15:07:35
    #15
    konu sahibi yeterli bilgi vermemiş. 2020 geliri için çaağırmış olmaları muhtemel değil.

    Sanırım 2020 de kazancı yüksek olduğu için ceza almadan şirket filan mı kurmalıyım diye öğrenmeye çalışıyor..

    Bir mali müşavirle görüşün halleder basit.