• 24-06-2008, 17:24:38
    #1
    Merhaba;

    Bugün sabahtan beridir birden fazla kişiden "Adsense'den banlandım" şeklinde mesajlar gelmekte. Hatta 2-3 kişi "Adsense'de kayıtlı olmayan hesabıma ban mesajı geldi" şeklinde yazmıştı. Tam konuyu araştırmaya niyetlenmiştim ki, sadece forumlarda (r10.net, iyi.net, keha.net) kullandığım ve sadece müşterilerimin bildiği mail adresime (bilgi@hemenvps.com) aşağıdaki mail geldi:

    Alıntı
    Merhaba,

    Þartlar ve Koþullar'ýmýz ve program kurallarýmýza göre bütün
    yayýncýlarý sürekli olarak izleriz, ve kurallarýmýza uymayan
    yayýncýlarýn hesabýný veya sitelerine reklam sunmayý durdurma hakkýmýzý
    da saklý tutarýz.


    Uzmanlarýmýz hesabýnýzýn program kurallarýmýzla uyum içinde olmadýðýný
    farketti. Sonuç olarak, hesabýnýzý durdurduk.


    Google'ýn, Google reklamlarýný hem yayýncýlar hem de reklamverenler
    için daha etkili kýlacaðýna inandýðý bazý kurallarý vardýr. Ýfade
    özgürlüðüne güçlü bir þekilde inanýrýz, ve web üzerinde arama
    sonuçlarýný sansürlemeden gösteririz. Ayný zamanda, Þartlar ve
    Koþullar'ýmýzda belirtildiði gibi konu AdWords programýmýzda
    yayýnladýðýmýz reklamlara ve bu reklamlarýn üzerinde AdSense programý
    dahilinde belireceði sitelere geldiðinde editöryel tedbirler alma
    hakkýmýzý saklý tutarýz.

    Anlayýþýnýz için teþekkürler.

    Saygýlar,
    Google AdSense Ekibi
    "Maili biliyoruz, neden kopyalıyorsun?" diye soracak olanlar varsa:

    1) Senelerdir Google'dan çeşitli mailler gelir, ama hiçbirinde Türkçe karakter problemi yoktur.
    2) Google'dan gelen tüm mailler, Google servislerine kayıtlı olduğum mail adreslerime gelir.
    3) Bugüne kadar gelen maillerin hiçbiri butur.net üzerinden gönderilmemiştir.

    Alıntı
    Received: (qmail 9383 invoked from network); 24 Jun 2008 17:12:05 +0200
    Received: from unknown (HELO ns1.butur.net) (77.92.149.206)
    by root.kadeweb.com with (DHE-RSA-AES256-SHA encrypted) SMTP; 24 Jun 2008 17:12:05 +0200
    Received: from nobody by ns1.butur.net with local (Exim 4.69)
    (envelope-from <nobody@ns1.butur.net>)
    id 1KB9Gh-00087U-RS
    for bilgi@hemenvps.com; Tue, 24 Jun 2008 17:13:11 +0300
    To: bilgi@hemenvps.com
    Subject: Google Adsense
    MIME-Version: 1.0
    Content-type: text/html; charset=iso-8859-1
    From: Google Adsense <adsense-tr@google.com>
    Message-Id: <E1KB9Gh-00087U-RS@ns1.butur.net>
    Date: Tue, 24 Jun 2008 17:13:11 +0300
    X-AntiAbuse: This header was added to track abuse, please include it with any abuse report
    X-AntiAbuse: Primary Hostname - ns1.butur.net
    X-AntiAbuse: Original Domain - hemenvps.com
    X-AntiAbuse: Originator/Caller UID/GID - [99 99] / [47 12]
    X-AntiAbuse: Sender Address Domain - ns1.butur.net
    X-EsetId: 9D6DC7245DEDCB69826BC77456BF89
    Sonuç: Bugün gönderilen mailer sahte (feyk ) maillerdir. Bugün bu maili alan arkadaşların, hele ki Google'a kayıtlı olmayan mail adreslerine bu maili alan arkadaşların derin bir "ohhhhhh" çekmesi için hiçbir engel bulunmamaktadır. Hadi geçmiş olsun.

    Dipnot: Şimdi butur.net'in sahibi Veysel Bey'e ulaşıp durumu aktaracağım, kendisini bilgilendireceğim. Büyük ihtimalle birileri onun sunucusu üzerinden spam mail gönderimi yapıyor bu şekilde.
  • 24-06-2008, 17:29:30
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bunu yapanın amacı ne olabilir ki?
  • 24-06-2008, 17:31:11
    #3
    Kıskanıyor bizi
  • 24-06-2008, 17:32:59
    #4
    Üyeliği durduruldu
    yaptıkları etik mi?
  • 24-06-2008, 17:33:51
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Jason adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bunu yapanın amacı ne olabilir ki?
    eline oyuncak istiyor olabilir
  • 24-06-2008, 17:40:39
    #6
    myqatsel rumuzlu arkadaş şurada bu mailleri kendisinin gönderdiğini itiraf etti.
  • 26-06-2008, 13:27:08
    #7
    Adsense ye kayıtlı olmayan hesabıma önce bu

    Merhaba,

    Şartlar ve Koşullar'ımız ve program kurallarımıza göre bütün
    yayıncıları sürekli olarak izleriz, ve kurallarımıza uymayan
    yayıncıların hesabını veya sitelerine reklam sunmayı durdurma hakkımızı
    da saklı tutarız.

    Uzmanlarımız hesabınızın program kurallarımızla uyum içinde olmadığını
    farketti. Sonuç olarak, hesabınızı durdurduk.

    Google'ın, Google reklamlarını hem yayıncılar hem de reklamverenler
    için daha etkili kılacağına inandığı bazı kuralları vardır. İfade
    özgürlüğüne güçlü bir şekilde inanırız, ve web üzerinde arama
    sonuçlarını sansürlemeden gösteririz. Aynı zamanda, Şartlar ve
    Koşullar'ımızda belirtildiği gibi konu AdWords programımızda
    yayınladığımız reklamlara ve bu reklamların üzerinde AdSense programı
    dahilinde belireceği sitelere geldiğinde editöryel tedbirler alma
    hakkımızı saklı tutarız.

    Anlayışınız için teşekkürler.

    Saygılar,

    Google AdSense Ekibi


    Sonrada bu mesaj geldi


    Merhaba Sevgili Yayıncımız ,

    Biliyoruz az evvel posta kutularınıza bir veya daha fazla mail düştü.
    Drum bir Türk çalışanımızın bugun işe başlamasından dolayı ,
    sevgili Türk yayıncı arkadaslarına saka yapmak amacli olarak
    calisanimiz tarafindan serverimizden bir kac e-mail'lik izin alinmasindan
    dolayı oluşmuştur ..

    Olusan karisikliklardan oturu servisimiz adına ozur ve
    iyi yayınlar dileriz..

    Google Ekibi
    Google Ireland
    Ekip Destek: Qatsel
    E-Mail: qatsel@google.com
    Sevgilerimizle..
  • 26-06-2008, 13:31:22
    #8
    Ban'ı yemiş zaten ...
  • 26-06-2008, 13:58:39
    #9
    @bycagabey, ekip tarafından değil, direkt olaram spam mail şeklinde gönderildi ve Google sunucularını değil de, butur.net'in sunucularını kullanmış @myqatsel.