• 23-03-2013, 20:22:22
    #28
    Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Anlamadığınız nokta şu, siz kafanıza göre bitiş süresi belirleyemessiniz. Son tekliften 36 saat sonra yazmışsanız son teklif geldiğinde bitiş süresi 36 saat daha uzar, son tekliften 33 saat geçmişse geriye 3 saat kalmışsa yeni teklif geldiğinde ben daha önce 3 saat kaldı dedim ihale bitti gibi bir olay olamaz.

    Siz bence yazdıklarınızın ne anlama geldiğini öğrenip ondan sonra ihale konusu açın.
    Anlatamadığım nokta şu: ilanı ilk etapta "son tekliften 36 saat sonra bitecek şekilde" açtığım doğrudur. Sonrasında, herkesin görebileceği bir şekilde, konu başlığı altına, ihale katılımcılarının da gördüğü üzere "açık artırım 3 saat sonra bitecektir." deyip şartları değiştirmemin nesi yanlıştır?

    36 saat dolmadan artırım sona ermiştir ya da diğer katılımcıların görmediği bir şekilde bu süreyi kendi içimde belirleyip yüksek teklifi aldıktan sonra "artırım bitti" desem yine haklısınız fakat konu başlığını kronolojik takipte ne ticari etiğe ne de kurallara aykırı hiçbir durum bulunmamaktadır.

    Eğer bu platform nezdinde "sizin değerlerinize" göre bu durum bir aykırılık içeriyorsa lütfen kurallara "ilan şartları hiçbir şekilde değiştirilemez" gibi bir ibare ekleyin ve biz ilanlarımızı bu şartlarda açalım. Zira forumda "şartları istediğim gibi değiştirebilirim" açıklamalı onlarca ilan mevcuttur.

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:22:22 -->-> Daha önceki mesaj 20:12:01 --

    yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Domain sizin diye keyfiniz istediği an kural değiştiremezsiniz. Toplumsal hareketin düzenli olması amacı ile belli başlı kuralların tanımlandığı bir ortamda sizin keyfiniz öyle buyurdu diye hareket edemezsiniz.

    Ve aynı kurallar içerisinde 1 şahsın 2 'den fazla satış başlığı açamayacağı yazıyor ama sizin aynı sayfada 4 tane satış başlığınız var. Ve aynı kurallar içerisinde bir satış şablonu kullanılmış, satıcıların bu şablon dahilinde satış başlığı açılması isteniyor. Hayırdır burası sizin keyfinizin çiftliği mi? Olayınız nedir? Forum kurallarını okumaktan yoksun musunuz ki bütün kuralları alt üst etmişsiniz?
    Merhaba,

    Aynı kuralları okuduğumuzdan emin değilim. Burada yer alan kurallara göre 1 şahsın 2'den fazla satış başlığı açamayacağına dair bir veriye rastlamadım. İlgili kuralın hangi başlıkta yer aldığını söyler misiniz?

    Ayrıca bu kurallarda verilen şablon örnek şablondur ve yaptırımı konunun kilitlenmesidir. Bu konu kilitlenmediğine göre örnek şablona uygun bir ilan olduğu varsayımında bulunabilir miyiz? Sui misal emsal olmaz fakat forumda bu şablona birebir uygun kaç adet ilan bulunmaktadır?

    Ve son olarak, bu saldırgan uslüp neden?
  • 23-03-2013, 20:28:46
    #29
    İhaledekilere danışarak mı o kararı aldınız? Böyle bir değişiklik yapmak istiyorsanız;

    "Eğer ihaledeki arkadaşlar için sorun olmazsa, ihale 3 saat sonra bitecektir"

    dersin. Kendin karar alıp, onu neticelendiremezsin. Şahıslar belki kendilerince bir politika belirliyor ve belli zamanlar içinde teklif veriyordur veya müsait değildir, nasıl olsa daha zamanı var diyerek teklifini yenilememiş olabilir. Dere geçerken at değiştirilmez. Ya hemen al teklifini aşağı çekeceksin örneğin 210 TL 'ye ve sonra son teklif veren şahsa ileteceksin o da kabul ederse "hemen al" da anlaştık ve ihale bitti diyebilirsin.

    Forumun diğer kurallarına uymamakta da bu şekilde kararlı mısınız?

    O verdiğiniz link'in hemen üstündeki konu. Sizin üslubunuz saldırgan değilse, benimki hiç değil. Kendi kendinize kural icat edip de bunun kavgasını yapıyorsunuz ve saldırgan olmuyorsunuz. Ama size varolan kuralları söylediğimiz zaman adımız saldırgan mı oluyor?

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:28:46 -->-> Daha önceki mesaj 20:23:53 --

    Ayrıca konunuz kilitlenmedi diye sizin satışınız doğru anlamına gelmez. Mod'lar oturup tek tek başlıkları gezmiyor. Örnek veriyorsunuz bu şekilde yapılan "10'larca başlık var" diye. Ben de örneği gösteriyorum o şekilde dediğiniz 10'larca hatta 100'lerce başlık da oluşturulan şablona göre açılmıştır.
  • 23-03-2013, 20:42:35
    #30
    yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İhaledekilere danışarak mı o kararı aldınız? Böyle bir değişiklik yapmak istiyorsanız;

    "Eğer ihaledeki arkadaşlar için sorun olmazsa, ihale 3 saat sonra bitecektir"

    dersin. Kendin karar alıp, onu neticelendiremezsin. Şahıslar belki kendilerince bir politika belirliyor ve belli zamanlar içinde teklif veriyordur veya müsait değildir, nasıl olsa daha zamanı var diyerek teklifini yenilememiş olabilir. Dere geçerken at değiştirilmez. Ya hemen al teklifini aşağı çekeceksin örneğin 210 TL 'ye ve sonra son teklif veren şahsa ileteceksin o da kabul ederse "hemen al" da anlaştık ve ihale bitti diyebilirsin.

    Forumun diğer kurallarına uymamakta da bu şekilde kararlı mısınız?
    Lütfen olayı somut veriler dahilinde değerlendiriniz. Burada olması gerekeni ya da açık artırım kuralları ile ilgili politikaları değil, tek bir olayı; bu olayı değerlendiriyoruz. İhalemin son 33 saatinde, son durum itibariyle yalnızca "imparator" nickli arkadaş vardı ve kendisinin de menfaatine olacak şekilde açık artırımın 3 saat sonra biteceğini forum başlığında, gerek kendisine gerek tüm ihalecilere bildirdim. Bunun üzerine 200 TL'lik bir teklif geldi ve "imparator", "hayırlı olsun" diyerek örtülü bir şekilde ihaleden çekildi, bu sırada 3 saatlik bir zaman dilimi vardı tüm bu süreç boyunca forumda ve konu başlığı altında olan "imparator" 200 TL'nin üzerine çıkmadı, herhangi bir şikayette bulunmadı ve ben son 1 saat kala bir bildirim daha yaptım, bunun akabinde de "neden arkadaşı da bekletmiyorsun" diyerek veryansın etti. sonrasında "imparator", açık artırım bitince de belki duyduğu pişmanlığın etkisiyle bana "domaini çok istiyorum, 200 TL'ye bana bırak" tadına bir mesaj attı, ben de etik olarak bunu kabul etmedim.

    Burada sanırım benim kötü niyetim sorgulanıyor fakat şöyle bir durum var; hazır yüksek teklifler geliyorken neden ihaleyi sonlandırayım? İhaleyi sonlandırmasaydım ve ben "ihale 3 saat sonra bitecek" dedikten sonra 200 TL'lik teklifi yapan arkadaş gelseydi ve "hani 3 saat sonra bitecekti ihale" deseydi ona ne diyecektim.

    Ben kendi içimde bir karar aldım, "3 saat sonra" bu ihaleyi sonlandıracağım dedim ve konu başlığında bildirdim. Atlanılan konu şudur ki, ilanın 3 saatte bitmesi, benim menfaatime değil zararıma olan bir durumdur. Ben sırf "200 TL'lik" teklifi yapan arkadaş etik olarak mağdur olmasın diye bu zararı kabul ederek satışı sonlandırmak istedim.
  • 23-03-2013, 20:48:49
    #31
    Belirttiğiniz konuya istinaden haklılık payınız vardır. Ama bundan sonraki süreçlerde aklınızda olsun danışıklı döğüş her daim yeğdir, başınızı ağrıtmaz. O yüzden dediğim gibi "arkadaşlar için mahsuru yoksa ..." şeklinde bir ifade ile kurduğunuz cümlelerde problem çıkacağını zannetmem.

    İfadelerimden alındıysanız da kusura bakmayın.
  • 23-03-2013, 21:08:39
    #32
    yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Belirttiğiniz konuya istinaden haklılık payınız vardır. Ama bundan sonraki süreçlerde aklınızda olsun danışıklı döğüş her daim yeğdir, başınızı ağrıtmaz. O yüzden dediğim gibi "arkadaşlar için mahsuru yoksa ..." şeklinde bir ifade ile kurduğunuz cümlelerde problem çıkacağını zannetmem.

    İfadelerimden alındıysanız da kusura bakmayın.
    "Arkadaşlar için mahsuru yoksa..." ifadesinin gerekliliği konusunda haklısınız. Niyet olarak olmasa bile usül olarak bir hataya düştüğümü kabul ediyorum. Sonuçta yazıyla anlaştığımız için iyi niyetimizi de daha dikkatli bir üslupla ifade edebilme imkanına sahibiz....

    Bu konunun da açık artırım şeklindeki ilanlarla ilgili kurallar bakımından emsal nitelikte bir yol gösterici olmasını temenni ediyorum.

    Herkese iyi akşamlar dilerim.

    Edit: 36 saat geçmiş ve domain "harikacocuk" nickli arkadaşa satılmıştır. Konu kilitlenebilir/silinebilir.
  • 23-03-2013, 22:06:20
    #33
    O kadar demogojik metin döşemissiniz ama cümle gayet açık :
    "Son tekliften 36 saat sonra açık artırma biter."

    Beklemen gerekir 36 Saat!