yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İhaledekilere danışarak mı o kararı aldınız? Böyle bir değişiklik yapmak istiyorsanız;

"Eğer ihaledeki arkadaşlar için sorun olmazsa, ihale 3 saat sonra bitecektir"

dersin. Kendin karar alıp, onu neticelendiremezsin. Şahıslar belki kendilerince bir politika belirliyor ve belli zamanlar içinde teklif veriyordur veya müsait değildir, nasıl olsa daha zamanı var diyerek teklifini yenilememiş olabilir. Dere geçerken at değiştirilmez. Ya hemen al teklifini aşağı çekeceksin örneğin 210 TL 'ye ve sonra son teklif veren şahsa ileteceksin o da kabul ederse "hemen al" da anlaştık ve ihale bitti diyebilirsin.

Forumun diğer kurallarına uymamakta da bu şekilde kararlı mısınız?
Lütfen olayı somut veriler dahilinde değerlendiriniz. Burada olması gerekeni ya da açık artırım kuralları ile ilgili politikaları değil, tek bir olayı; bu olayı değerlendiriyoruz. İhalemin son 33 saatinde, son durum itibariyle yalnızca "imparator" nickli arkadaş vardı ve kendisinin de menfaatine olacak şekilde açık artırımın 3 saat sonra biteceğini forum başlığında, gerek kendisine gerek tüm ihalecilere bildirdim. Bunun üzerine 200 TL'lik bir teklif geldi ve "imparator", "hayırlı olsun" diyerek örtülü bir şekilde ihaleden çekildi, bu sırada 3 saatlik bir zaman dilimi vardı tüm bu süreç boyunca forumda ve konu başlığı altında olan "imparator" 200 TL'nin üzerine çıkmadı, herhangi bir şikayette bulunmadı ve ben son 1 saat kala bir bildirim daha yaptım, bunun akabinde de "neden arkadaşı da bekletmiyorsun" diyerek veryansın etti. sonrasında "imparator", açık artırım bitince de belki duyduğu pişmanlığın etkisiyle bana "domaini çok istiyorum, 200 TL'ye bana bırak" tadına bir mesaj attı, ben de etik olarak bunu kabul etmedim.

Burada sanırım benim kötü niyetim sorgulanıyor fakat şöyle bir durum var; hazır yüksek teklifler geliyorken neden ihaleyi sonlandırayım? İhaleyi sonlandırmasaydım ve ben "ihale 3 saat sonra bitecek" dedikten sonra 200 TL'lik teklifi yapan arkadaş gelseydi ve "hani 3 saat sonra bitecekti ihale" deseydi ona ne diyecektim.

Ben kendi içimde bir karar aldım, "3 saat sonra" bu ihaleyi sonlandıracağım dedim ve konu başlığında bildirdim. Atlanılan konu şudur ki, ilanın 3 saatte bitmesi, benim menfaatime değil zararıma olan bir durumdur. Ben sırf "200 TL'lik" teklifi yapan arkadaş etik olarak mağdur olmasın diye bu zararı kabul ederek satışı sonlandırmak istedim.