• 08-09-2022, 22:44:30
    #1
    Arkadaşlar akşam üstü garip bir tehdit olayıyla karşılaştım.
    Youtube kanalımda paylaştığım içeriklerden dolayı başka bir kanal tarafından tehdit ediliyorum.
    Olayı şöyle özet geçeyim.
    İçeriklerimiz benzer konsepte olduğu için birbirine benzeyen içerikler paylaşıyoruz. Haliyle video başlıklarımızda birbirine benzer başlıklar oluyor.
    Tehdit eden şahsın kanalından ve videolarından tamamen bağımsız içerik üretiyorum.
    Kullandığım resimler müzikler ve sesler tamamen farklı.
    Yine de kanalına telif atacağım tarzında tehditlerde bulunuyor.
    Yalnızca video başlıklarından dolayı telif atabilir mi? Bu konu hakkında bilginiz varsa aydınlatırsanız çok memnun olurum.
  • 08-09-2022, 22:48:26
    #2
    İçeriğinizde ilgili kanaldan veya herhangi başka bir kanaldan video, ses veya metin anlamında kopyalama yoksa hiçbir şey ifade etmez dedikleri.

    Video başlıklarınızın bire bir aynı olması da kopya sayılmaz bildiğim kadarı ile, zaten öyle bir şey olsa aynı tür içerik üretenlerin çoğu birbirine telif atardı.
  • 08-09-2022, 22:49:35
    #3
    Telif denilen olay çok farklı bir şey hocam, yani siz direkt olarak karşı tarafın içeriğinden bir müzik veya videosundan bir kesit yayınlamıyor ve kendi videonuzu özgün olarak atıyorsanız, yazacağınız başlığa kimse karışamaz. Benim şahsi düşüncem bu şekilde.
  • 08-09-2022, 22:50:43
    #4
    Merhaba bu şekilde bir telif atamaz , zaten atsaydı sizi tehdit etmekle uğraşmazdı .
    Yüzlerce aynı konu olabilir ve aynı başlık olabilir.Bu sorun teşkil etmez sadece içerik aynı olmasın.
    Şöyle düşünün bir spor klubü transfer yaptığında herkes şu oyuncu aldı diye başlık atar . Aynı başlık ama içerikler farklıdır..
  • 08-09-2022, 22:51:08
    #5
    Kimse kimseyi çekemiyor. Sadece sanal alemde değil gerçek hayatta böyle YouTube babasının malımı aynı başlıkta bir dünya video bulurum kelimeler satın mı alındı. Ayrıca Türkiye'de içerik üreten bı kaç isim hariç çoğu yabancı kanallardan ya esinlenir yada çalar
  • 08-09-2022, 22:55:36
    #6
    atamaz ama tuttu sahte telif attı. bana ulaşın. yok öyle iş.
  • 08-09-2022, 22:58:31
    #7
    Hocam size bir ornek sunayım içiniz rahat olsun. Youtube vb gibi sosyal yada video paylaşım sitelerinde aynı başlık ile milyonlarca video var. Tabi hepsi kendine özgün. Mesela bir samsung a50 marka telefon var ve bunun yazılım yükleme ile ilgili bir arkadaş video çekti ve "samsung a50 yazılım yükleme" başlığı ile video paylaştı. Aynı şekilde aynı başlıkla ki görmüşsünüzdür, binlerce video var fakat sadece başlık benziyor ve içerik farklı. Eğer telif atılıyor olsaydı onların hepsi telif yer videolar kaldırılırdı. Siz rahat olun size telif atamaz. Tehditleri telif harici fiziki boyuta erişirse tüm kayıtları elinizde delil olarak saklayıp mahkemeye şikayette bulunun.
  • 10-09-2022, 02:47:53
    #8
    Benzer konular dediğiniz konularda o kanal telif ya da patent almışsa, ses görüntü, müzik farklı olsa bile inceleme talebi gönderilebilir. Haklı bulunabilir. Ancak telif ya da patent almamışsa, konu kamuya açık bir konuysa benzer içerikler üretiyorsun diye hiçbir şey yapamaz. Benzer içerikleri yakın zamanlarda üretebilirsiniz. Bir kişi bir konuyu işledi diye diğerleri işleyemez diye bir şey olmaz. Geçmiş olsun.
  • 13-09-2022, 04:20:21
    #9
    Tehdit ediliyorum denilince ben farklı bir olay var sandım.

    Eğer içerikleriniz o kişiden alıntı değilse kulak asmayın.

    fakat o kişinin ürettiği bir videodan görüntü alırsanız bunun telifi olacaktır.

    Size telif gönderebilmesinin tek yolu o kişinin bizzat kendi ürettiği görüntüyü paylaşmanızdır.

    bunun haricinde hiç bir şekilde hak talep edemez.