• 22-03-2020, 12:49:45
    #19
    Corona virüsü bir virüs değil corana daha önce cıkan mers, sars, şuanki cıkan covid-19 olduğu virüs ailesi bunların yapısı bir birine benzediği için corana diyorlar ilk olarak 1960 da keşfedildi


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • 22-03-2020, 12:55:25
    #20
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Lâ Galibe İllâllah
  • 25-03-2020, 12:25:55
    #21
    Üyeliği durduruldu
    Size bir bilgi daha vereyim.
    Büyük Marsilya Salgını(1720-1722)
    Büyük Marsilya salgını Veba hastalığının devamı niteliğindedir. Kara Ölüm, Kara Veba ya da Büyük Veba Salgını, 1347-1351 yılları arasında Avrupa'da büyük yıkıma yol açan veba salgınıdır. Asya'nın güney batısında başlayarak 1340'lı yılların sonlarında Avrupa'ya ulaşmıştır. Salgına Yersinia pestis adı verilen bir bakterinin yol açtığı düşünülmektedir. Marsilya'da 1720- 22 yılları arasında görülen bu salgın diğer görülen yerlere göre etkileri daha ağır olmuştur. Bu neden Büyük Marsilya salgını denmiştir.
    Amerika'daki Kızılderili Soykırımları'ndan sonra bilinen bütün büyük salgınlardan ve savaşlardan daha fazla can alan salgında, Fransız vakanüvis Jean Froissart'ın gerçeğe yakın olduğu kabul edilen saptamasına göre Avrupa nüfusunun yaklaşık üçte biri öldü. Salgın Orta Doğu, Hindistan ve Çin de dahil olmak üzere 75-200 milyon kişinin ölümüyle sonuçlanmıştır.
    Kolera Pandemisi (1820)
    İlk kolera pandemisi, aynı zamanda ilk Asya kolera salgını veya Asya kolerası olarak bilinen, Kalküta çevresinde oluşmuş ve Güneydoğu Asya, Ortadoğu, Doğu Afrika ve Akdeniz kıyılarına kadar yayılmış bir salgın hastalıktır. Kolera daha önce birçok kez Hindistan'a yayılmışken, bu salgın daha da ilerledi; sona ermeden önce Çin ve Akdeniz'e kadar ulaştı. Bu salgının sonucunda Avrupa'nın baskısıyla bölgeye gönderilen Britanyalı askerler de dahil olmak üzere yüz binlerce kişi öldü. Salgın, 19. ve 20. yüzyıllar süresince hem Asya hem Avrupa'da yayılan birkaç kolera pandemisinin ilkiydi. Salgın, benzeri görülmemiş bir şekilde çok sayıda bölgeye yayılmış ve Asya'daki hemen hemen her ülkeyi etkilemiştir.
    İspanyol gribi (1920)
    İspanyol gribi ya da İspanyol nezlesi, H1N1 virüsünün ölümcül bir alt türünün yol açtığı grip salgınıdır. İspanyol Gribi, 18 ay içinde 50 ile 100 milyon arası insanın (o dönemde yaşayan nüfusunun %15'i) ölümüne sebep olarak insanlık tarihinde bilinen en büyük salgın olmuştur. İspanyol Gribinin bir özelliği, zayıf, yaşlı ve çocuklardan çok, sağlıklı genç erişkinleri etkilemiş olmasıdır. Birinci Dünya Savaşı'nın son aylarında tüm dünyayı etkisi altına almış, hatta kimi tarihçilere göre dört yıl süren savaşın sona ermesinde önemli bir etken olmuştur.
    Yeni tip koronavirüs Covid-19 (2020)
    Koronavirüs hastalığı 2019 veya Vuhan zatürresi, kısaltmasıyla COVID-19 ya da KOVID-19, insanları etkileyen, şiddetli akut solunum yolu sendromu koronavirüsü 2'nin (SARS-CoV-2) neden olduğu solunum yolu sendromudur. Hastalığın kuluçka süresi (virüsün vücuda girmesiyle belirtilerin başlaması arasında geçen zaman) 24 günü bulduğu görülmüştür. İlk olarak Çin'de ortaya çıkan virüs şu anda bütün dünyayı etkisi altına aldmıştır. Koronavirüsünün bu zamana kadar 7 bine yakın insanı öldürdüğü ve 160 binin üzerinde insanıda enfekte ettiği bilinmektedir.
  • 25-03-2020, 12:34:18
    #22
    StyleWaR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

    Beni en çok mayıs depremi korkutuyor.
    Bunun yalan olduğu, sonradan uydurulan bir kağıt parçası olduğu kanıtlandı hocam sözler köşkü kanalında mevcut detayları