Merhaba bu bir tek benim başıma geliyor sanıyordum meğer büyük bölümümüzün sıkıntısıymış.

Bir adet Youtube hesabım vardı. Hergün Google bana tam ismini kullan, Google+ sayfası kullan bilmem ne kullan diye tavsiye verip duruyordu. Ne olduysa yanlışlıkla bu sorulara dayanamayıp gelen öneriyi kabul etmemle oldu. O günden sonra Android telefonumdan silinemeyen Google+ uygulamasından dakika başı bildirimler gelmeye başladı. Yok fotoğrafların yedeklendi, paylaşmak ister misin? Yok bilmem kimi tanıyor musun gel merhaba de. Sabırsızlık ya da yeniliklere açık olma yüzünden burada daha kötü bir belaya bulaştık.

İşte her şey burada başladı benim için. Google+ hesabını sileyim derken yanlışlıkla kökten Google hesabını silmişim bunun farkına geçen hafta vardım, yıllardır kullandığım yvzakblt@gmail.com mail adresi de uçtu gitti. 14 günü geçtiği için maalesef geri alamıyorum. Gidiş o gidiş.

Bugün tesadüf Youtube’da şarkı dinliyordum. Çok nadir yorum yapmama rağmen yorum yapayım dedim o da ne yorum yapmak yasak. Benden Google+ hesabı istiyor. Hay google+ hesabına diye sinirlenirken bu beladan kurtuluş olamayacağını anladım ve sonunda kabul ettim. Diyeceksiniz ne güzel adamlar hizmet ediyor niye eleştiriyorsun. Evet bugün biraz baktım Google+ hoş bir yere benziyor ama böyle saçma dayatmalar olabilir mi? Mail adresimin kökten gitmesi ve şimdiki anlatacağım olaylar yüzünden bu konuyu anlatıyorum. Tam komedi

Neyse efendim girdik Google+’ya kayıt olduk. Korkumdan koca sayfalardaki sözleşme, kural vb. her şeyi okuyup kabul ettim.

Youtube hesabı ile Google+ hesabı bağlandı. Daha sonra Youtube’a girdim ne göreyim eski kullanıcı adım ile oluşturduğum hesap duruyor birde yanına adım soyadım olan Google+’lı yeni hesap gelmiş. Birde yukarıdaki çubukta iyi gözükmeye çalışıyor hesaplar arası geçiş yapabilirsin diye. İçimden dedim ki bana bir Youtube profili yetiyor ama madem Google+ hesabı verdiniz onuda kullanırız ama nedir bu ad soyad şeklinde 2. Youtube hesabı. Madem böyle mantıksız bir hareket var neden ilk başta hesabı bağlayalım diye soruyorsun. Sen hesabı bağlamıyorsun ki bilgilerimi alıp 1 adet Google+ hesabı ve ek olarak 2. Youtube hesabı açıyorsun.

Ad soyad şeklinde yeni kakaladığı Youtube hesabını sileyim dedim bu seferde ad soyad şeklinde bağlı olan hesaplar silinemez diye uyarı geldi.

Biraz bakındım hesabı kökten silebilirmişim. Kökten silecektim ki okuyayım dedim ne göreyim. Eski youtube hesabımda bu silme işlemiyle beraber gidecekmiş. Durumu hiç çözemedim hem eski Youtube hesabımla Google+ hesabı bağlanmış hemde yanında bir Youtube hesabı da hediye sanırım. Ama birinden birini silmeye kalkarsan hepsi gider diye de ufaktan bir tehdit var

Google’ın işine akıl sır ermiyor, neyse eski Youtube hesabıma geçiş yapayım yeni hesabım olan ad soyad hesabı kenarda dursun diye masumane bir düşünce pörtledi kafamda. Hesaplar arası geçiş yaptım, eski Youtube hesabımı görünce bir rahatlama geldi. İşin komik tarafı geliyor Tekrar videoya denemek için Google+ profili ile bağlanmış eski hesabımla yorum yazayım dedim bu seferde uyarı gelmesin mi İlk başta tuzağına düşürüp Google+ hesabı ve 2. Youtube hesabı açtıran Google şimdi de diyorki “yvzakblt kullanıcı adınla yorum yapmak için ismine ait Google+ sayfası açmalısın. Şimdi açmak ister misin?” (tam böyle değildi ama istediği buydu) Vay arkadaş dedim tamam al ne istiyorsan aç

Gelelim sonuca bir youtube hesabını dört dörtlük kullanmak için o hesabı Google+’ya bağlamalısınız. Bağladın mı? Bitmedi. Daha sonra Google+ ad soyad bilgileri ile yeni Youtube hesabını kakalarlar, son olarak eski Youtube hesabınızı kullanmak isterseniz bu seferde kullanıcı adınıza ait Google+’dan bir sayfa iteleyiverirler. Yani bir hesabınız varken birde profil bağlansın bir şey olmaz dersiniz ama sonunda size 4 tane hesap kakalarlar sonra çık çıkabilirsen.

Yazıma israf adam olarak bildiğimiz howtobasic’in bu hafta yayınladığı Google+ videosuyla baş başa bırakıyorum. (Mide bulandırabilir)


kaynak