Beyler youtube hepimiz için tıkırında işleyen bir kazanç kapısıydı. Bulunduğumuz ülkeyi Türkiye yapmayıp reklamlardan kazanç sağlıyorduk hala da kör topal kazancımız oluyor. Ama işler yaklaşık 1 hafta önce bir gece yarısı yolunda gitmemeye başladı, hiçbirimiz reklamlarımızı göremez olduk Türkiye den. Sonra ona da çözüm bulduk aktif pasif yapmaya başladık 4 saatte bir. Reklamlar aktif yaptığımızda öylece kalmıyor tekrar deaktif oluyordu. Açıkçası youtube kazancımız için hepimizin kafası çok karıştı. Bu kafa kafa karışıklığı ve geleceğimizin belirsizliğini şu sorulara yanıt vererek giderebiliriz :
1) youtube ile ilgili artık hangi alana yönelmeliyiz? Türkçe video yüklemeye devam mı yoksa yabancı videolar mı yüklemeliyiz. Yabancı video reklamlarında görünmeme sorunu olmuyor mu ? Türkiyeden yine görünmüyor sanırım yabancı video reklamları işte bu da video yüklediğimizde reklamları görüp içimize soğuk sular serpme hissinden bizi mahrum bırakıyor. Kuru kuruya video yüklüyoruz gibi geliyor.
2) 4 saatte bir aktif-pasif etmek zararlı mıdır? Youtube veya adsense ban yer miyiz ? Peki ne yapmalıyız reklamlarımızı aktif etmeden kazanç elde edemeden öylece bekleyelim mi ? Ya da günde kaç kere aktif edelim reklamlarımızı? Video başlarında video reklamlar çıkıyor bunlar sayfa to yu arttırıyor sanırım, bu bir tehlike mi ? Sayfa to en çok kaç olmalıdır, sınırı nedir? Nasıl düşürebiliriz?
3) youtube işleyişinde düzenimizi bozan bu sorun ne zaman lehimize işler hale gelicek tekrar ? Beklemekten başka çaremiz yok mu ? Beklerken yeni videolar yüklemeyelim mi ? Tüm bu şartlar altında youtube da yolumuza nasıl devam etmeliyiz? Yabancı video yükleyerek mi ?
Bu soruları cevaplarsak kafa karışıklığımız biraz olsun giderilir diye düşünüyorum ve en azından kazanç yolumuzda ilerlemeye devam edebiliriz.
Youtube ve Geleceğimiz Ne Olacak Kaygısı
1
●522
- 30-01-2013, 12:37:54Üyeliği durduruldu
- 30-01-2013, 12:44:01fikrimce sadece hit videoları deaktif/aktif yapalım. onun dısında fazla yüklenmeden bir müddet izlemede kalmalıyız muhakkak bir açıklama gelecektir.
yeni videolarda yüklenebilir tabiki paylaşılır hit durumu kontrol edilir eğer ilerleme kaydederse deaktif/aktif işlemleri uygulanabilir.
toplu deaktif / aktif her nekadar kolaylık olsada tek tek işlemi daha risksiz geliyor bana..