• 11-07-2009, 19:46:37
    #1
    "Dear Surfer, Thank you for visiting www.-siteadresi-.com. Turkey has been blocked from our site due to extensive billing fraud, hacking and copyright violations."


    Arkadaşlar siteme belirli ülkelerden girişi engellemek için ne yapabilirim, cpanelde böyle bir ayarlama var mı?


    mesela yukarıdaki gibi bir uyarı olacak ve site görüntülenmeyecek.
  • 14-07-2009, 02:17:37
    #2
    cpanelde öyle bir özellik yok ancak biraz php bilgisi ile belirli ülkelerden gelen ziyaretçileri engellemek için kullanabileceğin bir yöntem var.

    Burdan free olarak dağıtılan Maxmind Geoip veritabanını indir ardınan bu veri tabanını okuyacak olan scripte ihtiyacın olacak onu da burdan indirebilirsin.

    Tek yapman gereken php scripte veritabanının yolunu göstererek, gerekli ayarlamaları yapmak. Ve her sayfanın başında scriptin içerisindeki ülke kodunu bulan fonksiyonla ülke kontrolü yapmak.

    Maxmind Geoip online reklamcılık sektöründe geo targetting amaçlı kullanılan, server clustring sistemlerinde vb birçok sistemde ve sektörde kabul görmüş güvenilir bir kaynaktır. Yukarıdaki ücretsiz sürümü, ancak büyük projesi olanlar veritabanının tamamını da satın alabilirler.
  • 14-07-2009, 11:35:56
    #3
    önce şu kod yardımıyla ip'yi alın;
    <?php
    if (getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR)) {							
        $ip = getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR); 
    } else { 
        $ip = getenv(REMOTE_ADDR);
    }
    echo $ip; //ip adresini verir
    ?>
    daha sonra bu ip nin hangi ülkeye ait olduğunu bulun şu fonksiyon yardımıyla;
    function getCountryCode($ip)
    {
    include("geoip.inc");
    $gi = geoip_open("GeoIP.dat",GEOIP_STANDARD);
    $countryCode = geoip_country_code_by_addr($gi,$ip);
    geoip_close($gi);
    return $countryCode;
    }
    include ile çektiğimiz geoip.inc şurdan indirebilirsiniz
    bundan sonra çıkacak $countryCode sizin istemediğiniz ülkenin koduysa hata sayfasına yönlendirebilirsiniz kullanıcınızı..
  • 04-05-2010, 10:50:45
    #4
    Konuyu hortlatmış gibi olucak ama yeni konu açmak istemedim. Geoip.dat dosyasının full versiyonu olan varmı elinde. Ülkeye göre reklam gösterimi için bir çalışma yapıyorum ama bendeki versiyon çoğu ülkeyi kaçırıyor.
  • 04-05-2010, 10:53:24
    #5
    http://blockacountry.com/


    burada htaccess ile istediginiz ulkeyi bloke edebiliyorsunuz.
  • 04-05-2010, 11:09:48
    #6
    MuGi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    http://blockacountry.com/


    burada htaccess ile istediginiz ulkeyi bloke edebiliyorsunuz.
    Teşekkür ederim yararlı bir paylaşım fakat geoip.dat dosyası gerekli bana. Bu konu hakkında yardım edebilecek biri varmı?