• 23-06-2020, 17:50:48
    #1
    Ben bilgisayar öğretmenliği mezunuyum. Bizim bölümde yazılımın üstüne hiç düşmediler. Sadece üstün körü gösterip geçtiler. Siz değerli hocalarımın tavsiyelerini almak istiyorum. Şuan az derecede C# ve Python biliyorum. Sizce hangi yazılım dilini neden öğrenmeliyim. Yazılım dili öğrenmek istememdeki amaç daha güzel iş şartlarında çalışmak istiyorum ve sıkılmadan sürekli yapabileceğim bir iş sahibi olmak istiyorum.
  • 23-06-2020, 17:54:07
    #2
    Son 1 haftadır bende bunun peşindeyin geneli artık masaüstü yazılım öğrenme diyor asp net c# kararı aldım bakalım
  • 23-06-2020, 17:59:42
    #3
    sivas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Son 1 haftadır bende bunun peşindeyin geleni artık masaüstü yazılım öğrenme diyor asp net c# kararı aldım bakalım
    Bana göre c# güzel bir dil öğrenmesi kolay ama geleceği nedir bilemiyorum. Bende bu işin ehli olan değerli hocalarımızdan tavsiye alayım dedim. Ona göre ilerlemeyi planlıyorum.
  • 23-06-2020, 18:02:17
    #4
    gelecek yapay zeka,mobil,iot,cloud alanlarda olacak. hybrid geliştirmeler yapabileceğin yazılım dilleri öğrenmeni öneririm.
  • 23-06-2020, 18:04:50
    #5
    ThirtySeven adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    gelecek yapay zeka,mobil,iot,cloud alanlarda olacak. hybrid geliştirmeler yapabileceğin yazılım dilleri öğrenmeni öneririm.
    Rica etsem tavsiye edebileceğiniz dil varmı bence bunun önü açık dediğiniz altyapım var bir yazılım dilini kolay öğrenebilirim.
  • 23-06-2020, 18:17:39
    #6
    AndreyAsasin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Rica etsem tavsiye edebileceğiniz dil varmı bence bunun önü açık dediğiniz altyapım var bir yazılım dilini kolay öğrenebilirim.
    java ile güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. sonrası gelecektir zaten
  • 25-06-2020, 14:13:39
    #7
    Önce şunu netleştirelim bir dili biliyorum diyen asla böyle bir soru sormaz, konuya hakimdir zaten.

    C# ve .NET onlarca yıllık yatırımdır, öğrenmeye bile 5 yıldan sonra başlıyorsun ama azimliysen iyi kazandırır.
    Phyton ile güzel işler çıkartılabiliyor ama iyi kavramak gerek, önü açık yapay zeka gibi konularda kaynak bol.

    Hangi alan ilgini çekiyor? Web, Mobile, Desktop... sonra sık sık bahsedilen herhangi bir dili seçmen yeterli.
    Artık günümüzde diller arasındaki tek fark topluluk.

    Tabi her şeyden önce iyi derecede matematik ve ingilizce bilmen gerekiyor. Biraz var veya sonra hallederim deme.
    Bu temele sahip biri birkaç ayda programlama diline hakim olurken sahip olmayan çok acı ama yıllarını vermek zorunda kalır.
    Türkiyede bu temel gereksinimleri es geçtiğimiz için boşa çabalayıp duruyoruz, eğitim sistemi bile bu yüzden kötü.
    Sakın eğitim-kurs diye şişirilip verilen şeylere bel bağlama, dediğim gibi eğer temel yoksa zaman kaybı.
    150 saatlik video izleyeceğine 1-2 saatte işi çözmek var.