Öncelikle herkese selam benim 2k hitli bir bloğum var. cpu oranı yoğun olduğu dönemlerde 17leri buluyor , sistem otomatik olarak kendini kilitliyor. bu konuda bir çok yerde aynı sorun sahibi yazı okudum ama çözüm hala tam olarak verilmiş değil.
Kimileri tema kaynaklı olduğunu bildirmiş. Peki hangi wordpress teması daha az cpu tüüketiyor. Yada bu sorunu çözmek için nasıl bir yol izlemeliyim. bu konu hakkında kafa yorup birşeylere ulaşabilen arkadaşlar varsa yardım edebilir mi ?
Wp aşırı cpu tüketimi sorunu çözümsüz mü ?
7
●743
- 07-09-2008, 23:39:03Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
- 08-09-2008, 05:29:03İlk olarak wp-cache eklentisinden daha iyi bir eklenti çıktı bunu kurmanı tavsiye ederim. Googlede wp-super-cache diye aratırsan programı bulursun. İkinci olarak wordpress 2.6.1 güzel özelliklerinden biri ön bellek olayını getirmesi 2.6.1 yüklemeni öneririm. Cpu canavarı olarak tanınmasıda normal gerçekten çok fazla cpu yiyebiliyor. Wordpress bu soruna çare bulmakta hala güçlük çekiyor.
- 08-09-2008, 13:31:43wp-super-cache eklentisi nasıl kuruluyor acaba anlatımı varmıdomatessuyu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende cpu sorunu yasıyorumda - 08-09-2008, 15:23:40Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.cpu sorunu her serverde ayrıdır. bendede cpu sorunu vardı. hiçbirsey çözemedi. en iyisi yeni scpirt e geçmen. çok eklenti olduğu için cpu sorunu oluyor. veya çok hit.
eğer çok eklenti var ise yeni den başla. sql kalsın eklentiler felan silinsin.
eğer sitene çok giren varsa hiçbirseyy sorunu çözemez. vps al - 09-09-2008, 14:43:40Üyeliği durdurulduAl Seo hariç hiçbir eklenti kurulu değil ama hit 2k sanırım bir yazının 200 yorum alması ve yoğun saatlerde o sayfada li yenileme trafiği sorun yaratıyor. Vps al derken bir çok forumda Vps ilede bu konuda sorun yaşıyanlar var. Acaba sağlam bir Vps resseller host olarak kimi tavsiye edersiniz. Fiyatı makul olmalı sitelerin şuan için pek getirisi yok ..