Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
Ben After Effect kursunu yeni tamamladım. Seviyem orta seviyelere yakın diyebilirim. Photosop başlangıç seviyesini geçmiş bulunmaktayım. Ancak şuan hiç pratiğim yok.
Sizlere sormak istediğim ve önerilerinizi almak istediğim sorular şunlar:
1-) Kendimi geliştirmek için nasıl bir plan çizmeliyim? Bana örnek plan atabilir misiniz? Ya da yazma imkanınız varsa yazarsanız memnun olurum.
2-) Artık az çok demeden bir gelir elde etmek istiyorum. Bu konuda ilk adımım hangi sektörde hangi şekil olmalıdır?
3-) Bu sektörde kullanılan, kendime iş alanı açabileceğim daha farklı hangi programları kullanabilirim? En çok aranan,tercih edilen nedir?
Arkadaşlar lütfen önerilerinizi,yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Yol gösterip yardımcı olursanız memnun olurum.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Merhaba! After Effect vb. Programlarla İlgili Yardımınıza Ve Görüşlerinize İhtiyacım Var!
5
●217
- 26-01-2018, 17:12:48Youtube'dan ilgili konuları izleyerek kendini geliştirebilirsin. Onların yaptıklarını yapmaya çalış
- 26-01-2018, 17:17:22Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.İş alanından önce kendini geliştirmek adına, referans videolar bul ve bunları birebir kendin yapmaya çaliş. Önce basit olan ve kolay yapılabilecek projelerle başla. Bu sana hem vizyon katar hemde iyi bir After effect deneyimi sağlar. İlk tercihlerin özel plugin dişinda saf program ile manuel yapabileceğin projeler olsun. Ayrıca, videocopilot i takip et. oradaki dersleri en baştan sona kadar izleyip birebir uygulayabilirsin. Eğer kendini geliştirebilirsen, videohive.net e projeler hazırlayıp satışa koyabilirsin.
- 26-01-2018, 17:22:53Senden 13 yıl kadar yaşlı biri olarak bu yakınlarda ben de after effects çalışıyorum
Yarı hobi yarı profesyonel.
1- Nasıl bir kursa gittin bilmiyorum ama neye gidersen git programı kullanma seviyen artsa da deneyimin düşük kalır. vfx yerine motion graphic çalışman kısa vadede gelir elde etmek için daha doğru. Youtube'da tutorial çalışmaya devam et. Her tutorial son trendler ve en yeni yöntemler hakkında sana ipucu verecek.
2- İlk ufak ticari işlerini R10'dan alabilirsin. İlan aç; logo intro, youtube kanal intro gibi işler alırsın.
Bununla birlikte tutorial'lere asıl ilk maddede söylediğim gibi. Seviyeni orada bir tart. En güzel gelişme metodu bir yere stajyer olarak başvurman. Sana yol+yemek dışında ücret vermeyecekler belki ama çalışma stilini göreceğin uzman kişiler + ufkunu açacak farklı işler olacak. Gençsin, parayı ikinci plana at hiç değilse 6 ay "gerçekten iyi" bir yerde stajyer ol.
3- AE ile yaptığın işleri bir üst seviyeye çıkartacak Cinema 4D ve basit kurgu işleri de yapacağın için Premiere Pro. - 26-01-2018, 17:32:19arascivgin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntületugrab adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülevay be.. Bu forumu seviyorum abi. herkesin yardımcı olması çok güzel.Robotnike adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konu sahibi arkadaşı forum dışından tanıyorum. kendini geliştirmen dileğiyle güzel kardeşim. - 26-01-2018, 17:53:24Youtube olmasa zaten halimiz ne olurdu bilmiyorumarascivgin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Önce tabi ki bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum yapabilirsem meslek olarak yapabilirim..Foruma yazmadan önce Videocopilot'u indiriyordum şuan onu kuracağım intro yapımlarında baya yardımcı olacak ..tugrab adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tavsiyelerin için teşekkür ederim
Ben Adobe programlarını hiç bilmezdim arkadaşım beni yönlendirdi aslında tavsiyesi üzerine ismek After Effect kursuna gittim.Yani bu işleri profesyonel yapan bir tanıdığım şöyle dedi bana bu programları yapan %60 ını öğretiyo nereye gidersen git %60 öğrenirsin gerisi senin çalışmana pratiğine hayal gücüne kalmış kendini nasıl geliştirdiğin önemli dedi. Ben kursa gittim gitmesine ama evde pratik yapıp geliştiremedim bilgisayar sıkıntımdan dolayı şuan da böyle bir sorunum yok o yüzden böyle bir konu açtım.Robotnike adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kurs da öğrendiklerimi yaparak pratik yapıyorum şuanda ama ilerisini istiyorum tabi ki de..Tavsiyelerin için teşekkür ederim..
TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL ABİMguzelfikir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yarı hobi yarı profesyonel.