Selam Arkadaşlar maaşım + diger gelirler elime iyi miktarda para geliyo her ay ama
ben carcur etmeden biyerlere yatırmak istiyorum vadeli hesap gibi yada daha farklı bankada farklı bi hesap acıp orayamı atsam Miktar söylemek gerekirse 1xxx bir nakitle başlıcam biriktirmeye Önerilerinizi yardımlarınızı bekliyorum.
Para Birikdirmek önerileriniz
25
●5.862
- 14-01-2011, 10:11:15Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Önce para birikdirilmez biriktirilir
...
Ben olsam vadeli hesap açıp düşük faizle yetinmezdim. Bankanın size kaznadırdığı paradan enflasyonu da düşmek gerekir. Banka size ayda yüzde 1 kazandırdı ama enflasyon da o ay yüzde 0,5 arttı ise ( TÜFE ), net kazancınız ancak yüzde 0,5 olur.
Bunun yerine güvenli de olsun diye vadesiz hesabınızdan B tipi yatırım fonu alabilirsiniz. Hem B tipi fonlar likit fonlardır, ihtiyaç halinde anında nakte çevirebilirsiniz. B tipi fon sepetinde hazine bonosu ve devlet tahvili ağırlıklı olduğundan değer kaybetme ihtimali düşüktür. Genelde fena kazandırmaz ama çok iyi de kazandırmaz. Ancak mevduattan iyidir.
Biraz daha riske girerek A tipi fon da alabilirsiniz. Ancak A tipi fonlar hisse senedi ağırlıklıdır, İMKB'yi de takip etmenizi gerektirir.
Altın alın derdim ama çok yükseldi. Bundan sonra dalgalı bir seyir takip edecektir. Döviz tavsiye etmem, halen ne olacağı belli değil. Ancak Merkez Bankası PPK toplantısında faizleri biraz daha düşürürse dövizde bir miktar daha yükselme olur. Takip ederek faizlerde düşüş açıklanırsa döviz alabilirsiniz. Kısa sürede iyi gelir elde edebilirsiniz ancak faiz düşüşü artık zor görünüyor.
İMKB'ye de girebilirsiniz. Bunun için biraz teknik bilgi gerekir. Ayrıca yatırım hesabınız da olmalı.
Ben olsam ilk başta B tipi fonla başlardım. Sonra çeşitlendirirdim. Yani yanına biraz A tipi fon, sonra İMKB ve belki döviz eklerdim. Yumurtaları aynı sepete koymazdım yani... - 14-01-2011, 11:08:02Üyeliği durduruldusize tavsiyem borçlanın, borç ödeyin o şekilde çok güzel para birikiyor. Aynı problem 5 yıl öncesine kadar bende de vardı. Para geliyordu gittiğini haber vermiyordu

Bende borçlanmaya karar verdim. Gittim araba aldım kredisini ödemeye başladım, rahat ettim hemde araba sahibi oldum hemde para biriktirmiş. Şubatta arabamın kredisi bitiyor, şimdi düşünüyorum ne alıpta borçlanayım diye...
Düşünüyorumda araba almasaydım bankaya felna koymaya çalışsaydım hayatta o para birikmekzdi, çünkü çok iyi biliyorum bir şey olacaktı o para harcanacaktı.
O sebeble taksit ödeyerek mal sahibi olmak bu devir de en iyi para biriktirme yöntemi, Boşuna dememişler boorç yiğidin kumbarasıdır diye
- 14-01-2011, 12:16:37reklaam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kredi cekip parasınımı ödesem
ben araba ev gibi seylerde degilim yatırımda yapmak istemiyorum paramı güvenli nerede biriktirim zaten her ay xxx miktarda üstüne eklicem vadeli hesap düşünüyorm
- 15-01-2011, 17:39:24araba felan gerek yokki hocam ünv okuyorm 3 sene var bitmesine 3 4 sene birikdirecem belki ilerde iş kurarım nakit sürekli yatırcagım bişy olmalıMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
... 