altın mı dolar mı?
62
●5.082
- 04-12-2009, 00:07:06Geçen bir arkadaş "dolar salı patlayacak" deyince, salı sallanır, çarşamba çarşafa dolanır demiştim. Salı sallandı, çarşamba da çarşafa girdi. Bu konularda allame-i cihan olsanız net konuşamazsınız. Hele ki iktisat konusunda lisans eğitimi dahi almamış arkadaşların, hem de hiçbir dayanak olmadan böyle atıp tutmalarını masum ve makbul görmüyorum.
Altın... Evlenecekseniz ya da lazımsa alın. Dolar... Dolar borcunuz varsa alın. Gerisi külliyen risktir. Ondan sonra yandım, battım, öldüm, bittim demeyin. - 04-12-2009, 09:11:35Korkanın anası ağlamamış derler. Altın, dolar karşısında kazandığı değeri TL karşısında da kazandı mı, artışların oranı nedir, incelemedim, bilemem.
Dolara dünyada kim ne değer atfeder bilmem. Ama benim için bugün paçavradır. ABD ekonomisi de öyle. Türk Lirası'nı dolara yeğlerim, yeğliyorum da.
Umudum "novus ordo seclerum"u insanlık düşmanlarının değil İslâm dünyasının gerçekleştirmesidir. Aksi takdirde dünyada şeytanın hâkimiyeti sürecek. Her geçen gün, adı sürekli değişen ama özü değişmeyen bu krizlerden daha çok göreceğiz. - 08-12-2009, 00:29:11