TR borsa öneririm, zaten enflasyon var, her türlü yukarıya hareket eder. Bist30 dışına çıkmadan deneyebilirsin.
Dusen bir malda kademeli alim yanlis midir ve nasil bir yol izlenmeli?
DCA var ama düşen malda kademeye karşıyım, onun yerine başka bir kağıda pozisyon almak daha mantıklı. Taş gibi düşüyorsa zaten o hissede bir problem vardır. Sasa Hekts vs.
Temel analiz her zaman iyidir. ne demek bu şirketin karı artıyorsa, pozitif hele dolar bazlı şirketin karı artıyorsa o hisse kopar.
Pro döneme geçersen, örneğin 10000 tuprs yaptın, Taşımak istiyorsun, ama düşeceğinden de korkuyorsun, viopa dönüp onu shortlayabilirsin. Spot zarar yazar viop kar viop karınla dönüp spottan malını arttırırsın.
Mal Çıkarken bir çok strateji var benimki şu şekilde, örneğin x kağıtta 10k TL karın oluştu , kar/2 ederi kadar hisse bırak , bu sana sıfır maliyet olur, karın kalan kısmını anaparana eklediğin için total sermayen enflasyon karşısında erimez.
- Kredili işlem yapma (kredi çekerek değil , borsada kredili işlem),
- Viop' ta yoğun poz açma , viop foreks değil (hele spotta malın yoksa),
- TR hisselerin %90 nı dönemsel hareket eder, hisse ile vedalaşmayı bilmelisin. Hisseye aşık olma.
- Eğer elindeki hisse X' te popüler olmuş , hatta TV ye çıkmışsa ver gitsin.
- Bir bilgi sana bana kadar geliyorsa o bilgi en az 3 aylıktır. Hissede o pozisyonlar alınmıştır.
- Kendin bir bakkala ortak olurken nelere bakarsın bir düşün, hisse alırken de aynı şeylere bak.
- Bence en önemlisi şirketlerin fiyatından ziyade piyasa değerine bak.
Bu kadar okuduysanız, aşağıdaki tabloda 2 şüpheli var, cevaplarınızı bekliyorum
Selamlar , bol kazançlar.