Al Unut diyebilceğiniz hisse var mı ?
28
●2.214
- 28-07-2023, 17:32:52BES diyen arkadaşlar için şunu söyleyebilirim ufak miktarlarla bese girerseniz (-1000) yıllık işletim ücreti alıyor çoğu banka o yüzden 1000 2000tl atacaksanız bes mantıklı evet devlet katkısı var ama aksi halde pek mantıklı değil.Linkinmetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence en mantıklısı hisse alıp unutmak. Biraz incelerseniz hisselerin 2-4-6 yılda ne kadar çok katladığını görebilirsiniz(tradingviewden rahatlıkla görebilirsiniz). Enerji hisseleri alabilirsiniz, koç hisselerinden alabilirsiniz, ford, tüpraş, tofaş, doas,thy, şişecam, türk traktör, arçelik, migros,aselsan,sdttr gibi hisseleri bir inceleyin. Portföyde dağıtımınızı güzel yapın tek hisse olmasın. Paranıza göre de değişebilecek şekilde 2-3 enerji hissesi, 1-2 holding, 1-2 otomotiv, 0-1 banka, 1-2 perakende sektöründen hisseler seçip düzenli olarak alım yapabilirsiniz.
Youtubedan temettü emekliliğini araştırabilir, seçeceğiniz hisseleri buna bağlı olarak seçebilirsiniz. Temettü dağıtım yıllarını bilanço tablolarını vs incelemek için fintables sitesini önerebilirim.
SÖYLEDİKLERİMİN HİÇBİRİ YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR KENDİ FİKİRLERİMDİR. - 04-08-2023, 13:49:40bankalardan alınan fon yada hissenin yıllık işletim ücreti olmuyor mu ?semasc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-08-2023, 13:54:14hisselerde yıllık işletim ücreti yok fonlarda besten çok daha az bi miktar olabilir emin değilim bir bankada besin yıllık işletim ücreti 840tl civarındaydı. fonlarda %1 gibi bi kesinti oluyodu sanırımLinkinmetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 01-09-2023, 15:53:59en az 5 yıl dokunmam derseniz, 1 ay önce bende sizin gibi bir tanıdığa sordum bunları söyledi. Ve şu anda bile astor x2 yaptı Kontr %70 yaptı diğerleri irili ufaklı getir götür. YTD
SASA
KOZAL
KONTR
ASTOR
PAMEL - 02-09-2023, 08:43:51Şirketlerin batma ihtimali var dolayısıyla bilginiz yokken gidip hisse almak kumardan farksız. Fonların batma ihtimali yok ancak valörden dolayı alım satım işlemi yapması uzun sürer. Bu nedenle trade için al sata uygun değildir.
Fonu alırken katılım payını fon fiyatının üzerine ekleyip ödersiniz.
Fonun giderleri yıllık hesaplanır günlük olarak fon fiyatına yansıtılır dolayısıyla gördüğünüz fiyat fonun masraflarının eklenmiş halidir. Bu nedenle ekstra ödeme yapılmaz.
Altın gümüş gibi döviz bazlı emtia fonlarının haricindeki döviz bazlı fonlarda satışta kardan %10 stopaj alınır. Örneğin 1000tl lik fon aldın. Fonun değeri 1100tl oldu, sattığında 100tl karın %10u yani 10tl sı kesilir. Yerli fonlarda kazanç üzerinden stopaj alınmaz. Kazancın ne görünüyorsa hesabına o geçer. Değişken fonlarda eğer fonun içindeki hisse %51 yerli ise ve sen de bu fonu en az 1 yıl satmazsan stopaj ödemezsin aksi halde kardan %10 stopaj alınır.
Fonları bu kadar detaylandırmam borsa hakkında çok bilgisi olmayan kişiler için daha güvenli olduğundan.
Gidip fon yada hisse senedi alın demem ancak bilgisiz borsaya girip kazanmak şanstan başka bir şey değil. Önce neyin ne olduğu hakkında önbilginizi arttırın sonra kendiniz karar verirsiniz zaten. - 02-09-2023, 11:05:10çok değerli bilgileri paylaşmışsınız teşekkürlerNK_Sosyal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
