Bitcoin'de al unut yaptım (altcoin) para kazandırmadı.
Borsada alıp 15-20 yıl unutabilceğim bir hisse var mı ? çocuklar için alacağım ve unutacağım. Hatta her ay 500 1000 tl eklemeyi umuyorum. çocuklar 18 yaşına gelince az da olsa birşeyi olsun . tavsiyeleriniz dinliyorum. söyleyeceklerinzin yatırım tavsiyesi olmadığını çok iyi biliyorum.
BES diyen arkadaşlar için şunu söyleyebilirim ufak miktarlarla bese girerseniz (-1000) yıllık işletim ücreti alıyor çoğu banka o yüzden 1000 2000tl atacaksanız bes mantıklı evet devlet katkısı var ama aksi halde pek mantıklı değil.
Bence en mantıklısı hisse alıp unutmak. Biraz incelerseniz hisselerin 2-4-6 yılda ne kadar çok katladığını görebilirsiniz(tradingviewden rahatlıkla görebilirsiniz). Enerji hisseleri alabilirsiniz, koç hisselerinden alabilirsiniz, ford, tüpraş, tofaş, doas,thy, şişecam, türk traktör, arçelik, migros,aselsan,sdttr gibi hisseleri bir inceleyin. Portföyde dağıtımınızı güzel yapın tek hisse olmasın. Paranıza göre de değişebilecek şekilde 2-3 enerji hissesi, 1-2 holding, 1-2 otomotiv, 0-1 banka, 1-2 perakende sektöründen hisseler seçip düzenli olarak alım yapabilirsiniz.
Youtubedan temettü emekliliğini araştırabilir, seçeceğiniz hisseleri buna bağlı olarak seçebilirsiniz. Temettü dağıtım yıllarını bilanço tablolarını vs incelemek için fintables sitesini önerebilirim.
SÖYLEDİKLERİMİN HİÇBİRİ YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR KENDİ FİKİRLERİMDİR.