• 07-09-2026, 02:19:06
    #1
    herkese açık olması
  • 07-09-2026, 02:20:37
    #2
    Kimlere kapalı olsun mesela hocam
  • 07-09-2026, 02:22:47
    #3
    Dediğinin aksi yapılsa sana açık olmaz bunu biliyorsun demi hocam
  • 07-09-2026, 02:27:24
    #4
    DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dediğinin aksi yapılsa sana açık olmaz bunu biliyorsun demi hocam
    sana da
  • 07-09-2026, 02:29:37
    #5
    Ai için değil de kullanıcı için bir yorumum var. Bir yazılımcıyı ve ya siber güvenlik uzmanını hayatta tutan iç güdüsü ve bilgisinin birleşimidir. Sizlerde çok iyi bilirsiniz ki bir proje geliştirirken ve geliştirilen sisteme testler yapılırken her yol yöntem mübahtır ve testlerde denenmelidir. Bir mimari kurarken de pantest yaparken de güvenlik önlemi alırkende bir paranoyak gibi çalışmak gerekmektedir. her ayrıntının üstüne gidip detaya girmek gerekmektedir. Ki güveni sağlayabilmelisiniz. Tabiki hiçbirşey garanti çözüm değildir. Şimdi asıl cevabıma gelecek olursak; İşin ehli kişiler dahi işi yaparken onlarca güvenlik meselesine kafa yorup bazen kendi yaptığını bile yetersiz bulurken, İnsanların ai'a Güvenlik tarafında sınırsız bir güvene sahip olmaları. İşte en kötü yanı budur. Ai Çok muazzam bir gelişim ancak her gelişimin artıları ve eksileri vardır bunları bilerek görerek gerekli önlemleri alarak kullanılmalı sınırsız bir güven beslenmemeli.
  • 07-09-2026, 02:30:39
    #6
    Yapay zekanın en kötü yanı interneti çöpe çevirmesi. Gördüğümüz hiçbir görsele veya videoya güven kalmadı. Üretilen görsellerin %99'u ai slop dediğimiz çöp ve itici görsellerden oluşuyor. Kısacası yapay zeka ile nadiren iyi işler yapılıyor ama diğer tümü çöp.

    Hele hele youtube posterlerinde yapay zeka kullananları takipten çıkmaya başladım. Yapay zeka kullanıp yapay zeka kullanıldığı belli olmayan kaliteli içerikler için ise hiçbir sözüm yok.
  • 07-09-2026, 02:31:06
    #7
    Bozdurma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sana da
    ben bana açık kalacak demiyorum

    ama herkese açık olmamalı da demiyorum

    keşke iletişim kurma teknik ve yöntemlerini iyi bilseydiniz hocam.
  • 07-09-2026, 02:33:01
    #8
    DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ben bana açık kalacak demiyorum

    ama herkese açık olmamalı da demiyorum

    keşke iletişim kurma teknik ve yöntemlerini iyi bilseydiniz hocam.
    keske
  • 07-09-2026, 09:34:37
    #9
    Benim düşünceme göre yapay zeka sadece bir araç. İşi bilene yardımcı olur. Alet işler el övünür hesabı. Örneğin bir usta şarjlı vidalama ile yapacağı işi pek ala tornavida ile de yapabilir. Ama tornavida ile dakikalarca vida çevirmek yerine şarjlı makineyle birkaç saniyede işini yapıyor. Daha kısa sürede daha çok iş yapabiliyor. Bilen bir usta Çin malı dandik cihazla da işini görür ama pek bilmeyen birine Bosch da versen Hilti de versen ne derece becerir? Tek sorun günümüzde herkes herşeyin uzmanı olabiliyor. Hiç bilmeyen biri 2 gün youtube izleyip veya Halk Eğitimde birkaç gün kurs alıp koltuğunun altına klavye aldı mı bilişim uzmanı diye gezebiliyor. Gerçi popüler kültürde de bu çok normal. Örneğin aşçılıkta Dünyaca ünlü bir ünvan olan ve kazanılması onlarca yıl sürüp, konusunda uzman bir ekip tarafından titizlikle verilen Master Chef ünvanını araya boşluk bırakmadan MasterChef diye yazarak taklit eden bir Fransız programı (ki ülkemizde de izleniyor) soğan patates soyup 2 tabak yemek yapan herkese verebiliyor.