
Windsurf vs Antigravty Güncelleme duyurusu - Hangisi iyi
6
●382
- 09-02-2026, 14:21:49Windsurftaki kredi olayında Cursor gibi hemen bitiyormuParzil07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-02-2026, 22:43:05opus 4.6 örneğin 3x kredi bir isteğini yazzıyorsun sonuna kadar aynı krediyle yapıyor durana kadar tam duracağı zamanultibil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir sistem var ayrı bir panel açılıyor durmasını engelliyor devam edebiliyorsun yani 3x krediyle birçok şeyi yaptırıyorsun durdurmadan. - 13-02-2026, 22:57:22Hepsinin kendince üstün olduğu kısımlar var.
Birçok IDE yazılımı web tabanlı kod örnekleme ağırlığı ile gelir. Bağlı olan LLM etkili (Claude gibi). Ama sonuç da bu iletiler, IDE nin server'ı üzerinden gidiyor.
Her IDE'nin kural bağımlılığı farklı.
Kural dosyalarını çok net hazırlamadıkça ve her prompt'da kural dosyaları için bağlam oluşturmadıkça klasik online model gibi aşırı aceleci ve cümle haricinde sonuçlar ile karşılaşmak aşırı olası. Özellikle modellerin daha çok laubali olmaya başladığı bu dönemde bu sonuçlar daha da artmakta.
Windsurf'ü henüz denemedim. Birazdan kurup balacağım. Kiro'nun free hesabındaki gibi 500 kredi vermesi halinde testler daha net olabilir. 50 kredi ile çok net birşey demek mümkün değil. Uzman coder arkadaşlar müstesna.
Özellikle desktop geliştirme aşamasında hepsi ortak bazı yerlerde tıkanabiliyor. Bağlam kaybı çok fazla oluyor.
FK bağlamı özellikle.
Bu sebeple proje belirli aşamalara geldikçe, kurallara bağlı ve kurallar bağımsız olarak mevcut projenizi genel analiz ettirmek zorundasınız.
AntiGravity için tek söyleyeceğim çok aceleye getirilmiş olması. Hata yapma oranı Cursor - Kiro gibi diğer IDE lere göre bence daha fazla.
3-5 sayfalık web siteleri için %100 performanslı sonuçlar alabilirsiniz ama çok detaylı bir projede maalesef çöküyor.
Selamlar herkese
Dedikten sonra konuya ekleme yapıyorum.
WindSurf'u dün akşam kurup var olan çalışan PyQt5 projeyi PySide6 ya çevirmesini istedim. Dönüşüm proje taslığı hazırladı. Login aşamasını düzeltmesi 20 dakika kadar sürdü. Var olan SQLite dosyayı ilk planda göremedi. Path bilgisini database.py dosyasında bulamamış. Kendim belirttim. Yoksa SQLAlchamy ile boş db oluşturmaya inat ediyordu.
Daha sonra ki 1 saat sonunda tüm dosyaların dönüşümünü sağladı ve Artık proje (main.py) çalışmıyor
Neyseki backup'ı duruyor.

Neyseki backup'ı duruyor.